Inger (46): Måtte bytte ut hele garderoben

Nina Schmidt
Publisert: 2009-11-13 09:12

Da Inger Strømme (46) skulle kjøpe julebordkjole i fjor høst, fant hun ingen ting som passet i vanlige butikker.

Her er Inger 18 kilo lettere og pyntet
til fest av stylist Tom Greni og frisør
Vibecke Gamlem. Kjolen er fra Studio
Strega / Elisa Day, og koster 1690
kroner. Skoene er fra Din Sko (499 kr),
øredobbene fra Nina S / Elisa Day
(499 kr) og vesken fra
Accessorize (389 kr).

Her er Inger avbildet før hun meldte
seg inn i Vektklubb.no.

- Jeg vil gjerne bli stylet av en proff
stylist, da jeg har gått fra str 46 til 40
oventil, og fra str 44 til 38/40 i bukser.
Jeg har fått en helt ny figur og ønsker
å vite hva som passer meg best,
skrev Inger til redaksjonen.

- Jeg måtte inn i en butikk for stor mote, og der fant jeg bare det jeg vil kalle "kjerringklær". Jeg ble litt fortvilet, og følte at jeg måtte gjøre noe. Jeg startet derfor på en suppekur, og gikk ned 3,5 kilo, forteller Inger Strømme.
Inger, som jobber som konsulent i Bergen kommune, ble motivert av vekttapet, og meldte seg så inn i Vektklubb.no. Nå har hun tatt av hele 18 kilo!
- Nå føler jeg meg sunnere og lettere, og har måttet bytte ut hele garderoben. Nå kommer jeg inn i størrelse medium og large. Det er gøy, og nå passer jeg jo inn i litt kulere klær også. Jeg er ikke helt i mål ennå, og forsøker å gå ned et par kilo til, sier Inger.
Har prøvd pulverkur
Hun synes at vektreduksjonen går tregere nå, men er tålmodig.
- Da jeg var 27 år, gikk jeg ned 14 kilo ved hjelp av en pulverkur. Men da jeg begynte å spise normalt igjen, gikk jeg rett opp igjen i vekt. Lavkarbo-dietter er heller ikke noe for meg. Da jeg skulle ned i vekt denne gangen, ønsket jeg å kunne spise vanlig mat, og derfor passet vektklubb-metoden fint for meg, sier Inger.
Inger har to voksne barn på 22 og 25 år. Ett av barna bor hjemme, og er kokk.
- Hun har nå forstått at jeg ikke kan spise den fete maten hennes, så nå lager hun de oppskriftene jeg gir henne. Nå steker vi for eksempel i olje, bruker lettprodukter og skummet melk, forteller Inger.
Hun har satt spesielt stor pris på oppskriftene hun har funnet på bloggen til Vektklubb-medlemmet "Bergen" – Big man going down.
- Hans oppskrifter gir litt større porsjoner, føler jeg, og det passet meg bra.
Byttet til knekkebrød
Dagboken har vært Ingers viktigste verktøy i kampen mot kiloene.
- Å kontrollere inntaket er lettere om man bruker dagboken aktivt. En stor endring for mitt vedkommende, er at jeg har byttet ut brød med knekkebrød. Jeg føler at jeg blir oppblåst i magen av brød, mens knekkebrød ikke gir denne effekten. Jeg spiser nå mye mindre brød enn før. Jeg har også kuttet ut pølser og hamburgere. De siste åtte årene har jeg hatt ekstrajobb på en bensinstasjon der det selges masse mat. Før likte jeg godt å spise en hot dog av og til. Men nå vet jeg hva denne maten inneholder, og har sluttet å spise den slags mat.
Spaserer til trening
Den store utfordringen for Inger er sjokolade.
- Å stå over sjokolade er egentlig det aller verste. Men av og til unner jeg meg en New Energi-bar, eller en kjekssjokolade. Men jeg føler fortsatt kaloriplanen, og skriver dagbok. Når jeg skal kose meg, sjekker jeg alltid kalorinivået først. Det blir gjerne litt vin i helgene, og sjokolade.
Inger har ikke bil, og går derfor mye.
- Jeg går for eksempel til Sats, der jeg har trent opp til fire ganger i uken. Så går jeg onsdagstur på fjellet, sammen med en gruppe. I sommer gikk jeg en uke på Hardangervidda sammen med en venninne. Vi storkoste oss. Feriene mine er mer aktive nå, og det liker jeg. I sommer var jeg i Tunis, og hadde en helt annen opplevelse enn i tidligere ferier. Jeg følte meg mye mer energisk og vel, og det var morsommere å pynte seg. Før jeg gikk ned i vekt, var jeg så kraftig oventil, jeg slet med å finne klær som passet.
Planlegger mat og trening
Å planlegge både matinntaket og trening er viktig for Inger.
- Jeg er flink til å fryse ned passende porsjoner med sunn mat som jeg for eksempel kan varme opp etter jobb, dersom jeg skal på noe. Slik unngår jeg å bli fristet til å kjøpe noe usunt i en butikk. Trening tar tid, og derfor planlegger jeg den nøye. Hver søndag går jeg inn på Sats' nettsider og melder meg på ulike timer for hele uken. Så forsøker jeg å holde meg til planen.
Inger har fått mange positive kommentarer etter at hun gikk ned i vekt.
- Å holde vekten blir nok ikke så lett, men jeg er veldig motivert, så jeg tror det skal gå bra, sier hun.

Tips

  • Skriv dagbok! Da får du kontroll, og det hjelper deg å nå målet ditt.
  • Beveg deg mer.
  • Kos deg med lite av alt.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her