Jørgen Holmemo har alltid vært interessert i idrett og prestasjonspsykologi og jobber like mye med det som sitter mellom ørene, som fysikken.
Jørgen Holmemo har alltid vært interessert i idrett og prestasjonspsykologi og jobber like mye med det som sitter mellom ørene, som fysikken. Foto: Johan Lindberg

Min sunne hverdag: Jørgen Holmemo

Elisabeth Stigum
Publisert: 2021-03-26 14:47

For personlig trener Jørgen Holmemo er det å ha en velfungerende kropp helt til han blir 100 år, den største motivasjonen til å leve sunt.

I spalten Min sunne hverdag snakker Vektklubb med spreke, sunne og inspirerende folk om trening, kosthold, helse og motivasjon. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Yngvar Andersen, Annema Refsnes og Tine Sundfør.

Etter flere år som student og personlig trener storbyen flyttet Jørgen Holmemo (31) fra Oslo til mer landlige omgivelser på Røyse og jobber nå ved SATS Hønefoss. Det passer han godt for Holmemo trives aller best på sykkelsetet eller på løpetur i skog og mark.

Holmemo har en mastergrad i coachin og idrettspsykologi fra Norges Idrettshøgskole i tillegg til å være sertifisert personlig trener fra Akademiet for personlig trening (AFPT). Holmemo har de siste årene jobbet rettet mot kunder som ønsker bedre helse eller som del av en livsstilsomlegging og vektnedgang,

– Jeg synes det er givende å se hvor raskt trening kan gi mestringsfølelse og økt livskvalitet hos kundene mine, forteller Holmemo.

Han jobber også med coaching og mental trening for bedre prestasjon for idrettsutøvere eller klubber, og har selv drevet aktivt med diverse idretter og kampsport.

Her får vi ta en titt på Holmemos sunne hverdag:

– Hva finner vi alltid i kjøleskapet ditt?

– Egg, melk, frukt, grønnsaker og diverse pålegg til brødskiva.

– Hva spiser du helst til frokost?

– Det varierer veldig. Akkurat nå er jeg inne i en havregrøtperiode. Jeg lager meg en god porsjon som holder meg mett frem til lunsj.

– Sunn og smart mat på farten?

– Jeg er veldig glad i brød. Sammenklappede brødskiver med et sunt pålegg og gjerne noe frukt ved siden av. Det går like raskt å spise som å lage, tar liten plass og holder meg mett en god stund.

Jørgens fem steg: Slik lykkes du med treningsoppstarten

– Hva liker du best å trene?

– Jeg er aller mest glad i løping og lange sykkelturer hvor jeg kan være ute i naturen mens jeg trener. Setter også pris på raske og effektive styrketreningsøkter for hele kroppen.

– Din favorittøvelse?

– Kettlebell swing! Den utfordrer mange av de store muskelgruppene i kroppen samtidig og gir både styrke og eksplosivitet. Samtidig er det en kompleks øvelse som utfordrer meg på teknikk og koordinasjon.

Favorittøvelsene til Jørgen Holmemo innebærer å løfte og svine på en tung kettlebell.
Favorittøvelsene til Jørgen Holmemo innebærer å løfte og svine på en tung kettlebell. Foto: Privat

– Hvordan sniker du inn trening i hverdagen?

– Jeg prøver å sette av tid og bestemme meg på forhånd for når jeg skal trene. Da vet jeg også hvor mye tid jeg har til rådighet og hva jeg bør gjøre for å få mest mulig ut av økten. Når jeg har en slik plan er det mye lettere å få gjennomført en god treningsøkt.

– Hva er «god form» for deg?

– For meg handler god form om å ha god helse og kunne gjøre det du har lyst til.

– Beste treningsmusikk eller låt?

– Nå hører jeg mest på Foo Fighters og Pearl Jam, både på trening og ellers.

– Når legger du deg om kvelden og når starter dagen?

– Det varierer nok mer enn det burde! Jeg legger meg når jeg er trøtt og står opp når jeg må.

– Jeg trener også mye styrke for å holde kroppen sterk og frisk slik at jeg kan drive med det jeg liker best, sier Jørgen Holmemo.
– Jeg trener også mye styrke for å holde kroppen sterk og frisk slik at jeg kan drive med det jeg liker best, sier Jørgen Holmemo. Foto: Privat

– Hva motiverer deg og hvordan holder du motivasjonen oppe?

– Jeg blir motivert av å holde meg frisk, oppleve fremgang og å kjenne at kroppen fungerer som jeg vil at den skal. Jeg har lyst til å være i god form når jeg er 100 år - det motiverer meg! Jeg trener veldig variert, og det gjør at det blir lettere å holde motivasjonen oppe. Det er alltid noe jeg har lyst til å gjøre. Om det ikke frister å ta en styrkeøkt, kan jeg for eksempel løpe meg en tur i stedet. Jeg trenger en viss fleksibilitet i treningsoppleggene mine, ellers blir jeg fort lei.

– Hva er din «guilty pleasure»?

– Sjokoladekake!

– Har du et godt triks for å dempe søtsug?

– Hvis søtsuget kommer fordi jeg er sulten, hjelper det ofte å spise et bittelite mellommåltid. Jeg synes også at det er fint å alltid ha frukt eller gulrøtter lett tilgjengelig som et sunnere alternativ.

Jørgens råd: Utskeielser trenger ikke ødelegg for vektnedgangen

– Er det noe du aldri spiser?

– Jeg har ingen matvarer jeg bevisst unngår, men det er selvsagt ting jeg ikke liker - for eksempel brunost.

– Beste kjappe og sunne middag?

– Ovnsstekt laks med wokgrønnsaker. Tar 20 minutter å lage og metter veldig godt.

– Hva liker du å spise på restaurant?

– Biff! Medium stekt og gjerne den største de har.

– Ditt beste råd for å ha det bra med seg selv:

– Hold deg i aktivitet! Start i det små og husk at litt aktivitet er uendelig mye bedre enn ingenting. Selv en liten ti-minutters spasertur i frisk luft kan gjøre underverker for hvordan du føler deg.

Hvilke andre inspirerende personer bør vi snakke med? Send oss et tips her!

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her