BEGYNTE Å GÅ: - Jeg startet med å gå turer i skog og mark, og før jeg visste ordet av det hadde jeg gått ned 7 kilo. Så tok jeg tak i kostholdet, forteller Magnus Hestad Inderhaug fra Trondheim.
BEGYNTE Å GÅ: - Jeg startet med å gå turer i skog og mark, og før jeg visste ordet av det hadde jeg gått ned 7 kilo. Så tok jeg tak i kostholdet, forteller Magnus Hestad Inderhaug fra Trondheim. Foto: Privat (t.v.) og Ole Martin Halvorsen (t.h.)

Kandidat 4 til kåring av Årets Vektklubb-medlem 2015: – Innså hvor lite jeg bevegde meg

Elisabeth Stigum
Publisert: 2015-10-12 15:55

Magnus «satt» seg tykk. På jobb, på bussen og i sofaen. Det påvirket ikke bare formen, men førte til elendige matvaner. På ett år har han totalomvendt livsstilen, begynt å trene og gått ned 30 kilo.

Derfor slet jeg med vekten:

Jeg har jobbet på et kontor siden 2011, og tenkte faktisk ikke over hvor lite jeg faktisk bevegde meg. Jeg satt ved skrivepulten hele arbeidsdagen, busset hjem, og ble så sittende i sofaen resten av kvelden. Jeg orket ikke å lage mat, og gikk for ferdigmiddag eller pizza omtrent daglig. Middagene var ikke akkurat sunne, og jeg fikk derfor fort lyst på noe søtt rett etterpå.

Jeg hadde alltid godteri liggende. Og selv om planen var at det skulle ligge til helgen, måtte jeg alltid kjøpe inn nytt når helgen kom.

Jeg spiste heller ikke frokost, og dersom det sto godteri fremme på jobb ble dette dagens første måltid.

Vendepunktet:

FØR: Magnus levde på ferdigmat og pizza.
FØR: Magnus levde på ferdigmat og pizza.

I august 2014 var jeg på mitt absolutt tyngste med 110 kg.

STEM HER!

Jeg ble andpusten av trappen til jobb og den største vekkeren var dagen jeg innså at jeg ikke fikk puste skikkelig når jeg bøyde meg for å knyte skoene.

Noe måtte gjøres.

Slik gikk jeg ned:

Vektnedgangen startet ubevisst med turer i skog og mark og i desember innså jeg plutselig at jeg hadde gått ned 7 kilo. Dette ga mersmak og jeg bestemte meg for å ta kontroll over kroppen min. Jeg meldte meg derfor inn på treningssenter og kom meg sakte, men sikkert, i gang med trening for generell styrke. Jeg gikk naturlig nok ikke noe særlig mer ned i vekt av dette og innså at dietten min virkelig ikke var noe å skryte av.

I slutten av april meldte jeg meg derfor inn i Vektklubb.no.

Etter å ha lagt om en del matvaner og gått for sunnere alternativer til hverdagsmaten ble jeg overrasket over hvor mye jeg skulle spise hver dag.

Tidligere forsøk på slanking bærte preg av mye sult og dette førte ofte til matorgier etterfulgt av dårlig samvittighet.

Jeg ble overrasket over hvor mange kalorier det var i matvarer jeg tidligere anså som sunne. Etter en uke eller to hadde jeg vent meg til den nye hverdagen og så med glede at vekten sakte, men sikkert, gikk nedover.

Bildet er tatt på Storheia i bymarka i Trondheim for en uke siden. – Jeg skulle bare en snartur opp i marka, men når jeg først kom meg av gårde så ble det plutselig en tur på 18 km. Dette var helt utenkelig for ett år siden, forteller Magnus.
Bildet er tatt på Storheia i bymarka i Trondheim for en uke siden. – Jeg skulle bare en snartur opp i marka, men når jeg først kom meg av gårde så ble det plutselig en tur på 18 km. Dette var helt utenkelig for ett år siden, forteller Magnus.

Siden programstart i slutten av april har jeg til nå gått ned 15 kilo, og totalt siden august i fjor er jeg 30 kilo lettere enn jeg var.

Det beste med nedgangen er uten tvil den styrkede selvfølelsen, og det var utrolig gøy når jeg fant frem en bukse som plutselig hadde plass til en halv person til når jeg hadde den på meg.

Jeg har hatt mest nytte av dagboken, men artiklene og coachbrevene har også holdt motivasjonen oppe, og de gangene jeg har blitt usikker på ting eller trengt tips til snacks har forumet vært en god hjelp.

Veien videre, slik skal jeg holde vekten:

LIVSSTIL, ikke slanking. Magnus jobber nå med å videreføre de sunne vanene.
LIVSSTIL, ikke slanking. Magnus jobber nå med å videreføre de sunne vanene.

Jeg forstår endelig hvorfor det blir sagt at man ikke går på diett, men gjør en permanent kostholdsendring.

Nå som jeg har nådd mitt første hovedmål med målvekt på -30 kilo, kan jeg snart gå over til et vedlikeholdsprogram og gå litt opp i kaloriinntak, men aldri tilbake til de gamle vanene.

Enkelte dager forstår jeg ikke hvordan jeg skal kunne gå over til å spise mer enn jeg gjør i dag, da jeg får i meg godt med mat i dag, men regner med at Vektklubb vil hjelpe meg med å finne fornuftige oppskrifter og sunne matvarer med litt mer energi.

GÅ TIL AVSTEMNING

Få motivasjonen du trenger

Vektklubb hjelper deg til sunn og varig vektnedgang.

Annonse
Annonse

Få motivasjonen du trenger

Vektklubb hjelper deg til sunn og varig vektnedgang.

Annonse

Få motivasjonen du trenger

Vektklubb hjelper deg til sunn og varig vektnedgang.

Mine 3 beste tips til andre:

1. Loggfør alt du spiser, selv den lille neven med nøtter du kastet i deg. Ting kan fort være mye mer energirikt enn du tror.

2.Ikke start for brått med hard trening og diett. Da mister man lett motivasjonen.

3. Ta bilder av deg selv. Det er vanskelig å se at man går ned uten noe å sammenligne med.

OVERSIKT: Se alle 10 kandidater til Årets medlem 2015

Hvem blir Årets Medlem 2015?

Alle kandidatene er nominert av andre Vektklubb-medlemmer. Dette er ingen kilokonkurranse, men en premiering av vanlige mennesker som har klart å motstå utallige fristelser, bekjempet dørstokkmila og gått ned i vekt ved å erstatte dårlige uvaner med en sunn livsstil.
Sammen med VGs lesere vil en fagjury stemme frem hvem som stikker av med den gjeve seieren. I juryen sitter Vektklubbs fageksperter på kosthold og trening: Christian A. Drevon er lege og professor i ernæring, Anne Mette Rustaden er utdanner fysioterapeut og tar doktorgrad i styrketrening, Anette Skarpaas Ramm er klinisk ernæringsfysiolog og Roger Holmedal er personlig trener og foreleser.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her