På sitt tyngste veide Hanne 108 kilo og hun hatet å trene. Så startet hun å gå turer for å komme i form. På bildet til høyre fra 2014 har hun fullført et løp på 10 km! Vekten har stabilisert seg på 68 kilo og den har hun holdt i tre år.

Slik ble vi varig slanke: Storesøsters vekttap motiverte Hanne

Publisert: 2015-05-27 16:56

For Hanne Moen Bakken (25) var det til stor inspirasjon å se søsteren Stine klare å gå ned i vekt. Sammen motiverer de hverandre til å holde på den sunne livsstilen.

I anledning Vektklubbs 10-årsdag presentere vi 10 nordmenn som har klart det mange drømmer om: Å gå ned i vekt og holde seg slank år etter år. - Slik ble vi varig slanke!

Her er Hannes historie:

Derfor slet jeg med vekten:

Fra jeg var liten har jeg alltid vært overvektig. Selv om jeg var den «tjukke, snille Hanne» var jeg i grunn fornøyd med meg selv, men mitt innerste ønske var selvfølgelig å kunne være normalvektig som alle andre.

Jeg har aldri vært en lat sofasliter og heller ikke og spist mye, så at jeg endte opp som overvektig føltes veldig urettferdig.

Vendepunktet:

Kom plutselig i februar 2012. Jeg satt og spiste kake i en bursdag og tenkte at hvis alle andre får til å gå ned i vekt skal jeg jammen klare det også. Jeg var lei av å gå med tights og tunika for å se best mulig ut som stor.

ENKLE BEST: Å skulle begynne å trene, var det Hanne gruet seg mest til da hun hadde bestemt seg for å gå ned i vekt. – Jeg tenkte at «store meg, jeg kan vel ikke trene, alle ser sikkert på meg». Men jeg sa til meg selv at dette bare måtte jeg klare, det var jo jeg som tapte på å la være, forteller hun.

Søsteren min som allerede hadde vært medlem i Vektklubb i noen år, og hadde gått ned 25 kilo, anbefalte meg å melde meg inn, slik at jeg kunne lære mer om kosthold og trening. Så det gjorde jeg.

Slik gikk jeg ned i vekt:

Jeg fikk mange aha-opplevelser. Det jeg tidligere kalte «salat» besto av en blanding av skinke, osteterninger, pasta, dressing og knapt noe grønt. Ved å kutte ut osten og heller spise mer grønnsaker, var mye gjort. Videre gjorde jeg følgende:

 • Jeg begynte å spise hver fjerde time og innførte fem måltider om dagen. Jeg loggførte eksakt hva jeg puttet i munnen i dagboken i Vektklubb for å få oversikt over kaloriene.
 • Begynte å trene cirka fire ganger i uka.
 • Var forsiktig med karbohydrater etter klokken fem om ettermiddagen.
 • Drakk mye vann, minst fem glass om dagen.
 • Spiste ikke senere enn klokken åtte på kvelden
 • Lærte meg å skeie ut én gang i uken, i motsetning til fem...
 • Satt meg mål underveis. Små delmål som jeg visste jeg skulle klare, og belønnet meg selv med nye klær.
 • Veide meg én gang i uka og målte midjen med én gang i måneden.

Slik holder jeg meg varig slank:

Jeg prøver å holde meg sunn gjennom uken. Etter noen år med slanking har jeg jo lært meg hva som er sunt og hva som er ikke sunt. Jeg spiser magre produkter så langt det er mulig, og begrenser mengden kaloriholdig drikke. I tillegg trener jeg fast tre til fem ganger i uken der jeg varierer med styrke og jogging.

Utfordrende situasjoner og slik takler jeg dem:

VANT OVER UNNSKYLDNINGENE: – I februar i 2012 fant jeg ut nå fikk jeg bare sette av tid til meg selv. Tidligere har jeg brukt tidsklemma som unnskyldning, forteller Hanne.

Utfordringene kommer når man har gått ned i vekt og nådd vektmålet sitt. Da er det ofte vanskelig å holde på den sunne kosten og treningen over tid. Det som hjelper meg er å si til meg selv at kalorier inn må balanseres med kalorier ut. Jeg får dårlig samvittighet hvis det går tre dager uten at jeg trener. Det positive er at når jeg får tatt meg en treningsøkt så stiger motivasjonen til å spise sunt også. Jeg vil jo ikke ødelegge hele økta ved å hive innpå alle kaloriene som ble forbrent.

Samtidig som jeg prøver å holde en sunn linje er jeg er veldig opptatt av at jeg skal kunne kose meg. Dersom jeg vil jeg ha en is på en hverdag spiser jeg den isen, uten å ha dårlig samvittighet for det. Det tror jeg er viktig, for hvis man er altfor streng med seg selv, blir man fort lei og går tilbake til gamle vaner.

Slik har livet mitt endret seg etter vekttapet:

Jeg har fått mer energi, flere helsegevinster, jeg føler meg mer opplagt og jeg har fått bedre selvtillitt.

De tingene som holdt meg tilbake før, er nå utfordringer jeg tar på strak arm. Hadde jeg visst at det var så lett å gå ned i vekt bare ved å legge om livsstilen, hadde jeg satt i gang mye tidligere.

Mine tre beste tips til å holde vekten:

 1. Hold på de gode treningsvanene, minn deg selv på hvor mye du faktisk har jobbet for dette målet.
 2. Hold på de sunne ukene, men vær snill med deg selv, ingen klarer å leve på slankekur hele livet.
 3. Vei deg én gang i uka for å holde kontroll.

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Sjekk når du kan nå din idealvekt!

Les også:

Vektklubb fyller 10 år - slanket bort 946 tonn!

Slik ble vi varig slanke

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

 • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her