Matspaner: Økologisk linse- og ertepasta fra Rema 1000 Uten
Linse- og ertepasta bør ikke være forbeholdt de med glutenallergi, da de er et sunt valg for alle, konkluderer Matspaner Eli Anne Myrvoll Blomkvist.
Skal du bytte ut vanlig pasta med bønnepasta? Matspaneren har testet smak og sjekket næringsinnholdet i Sopps nye bønnepasta?
Hvit pasta er ikke spesielt næringsrikt, men heldigvis finnes det bedre alternativer. Fullkornspasta har eksistert en god stund allerede, og mange velger nok den varianten til hverdags. Jeg har også tidligere skrevet om både havrepasta og bønnepasta av soyabønner.
Sopps bønnepasta inneholder 30 prosent mel av hvite bønner, i tillegg til vanlig durumhvetemel.
Pasta smaker jo ikke helt det store i seg selv, og bønnepastaen smaker som vanlig pasta i min gane. Ingen i familien kommenterte verken smak eller utseendet på pastaen, så jeg tror ikke de merket forskjell.
Bønnepastaen inneholder mer enn dobbelt så mye kostfiber som vanlig hvit durumhvetepasta, så hvis alternativet er hvit pasta, så er Sopps bønnepasta et sunnere valg. Når jeg sammenligner med fullkornspasta er det svært liten forskjell i næringsinnhold. Innholdet av både energi, proteiner, fett, karbohydrater og kostfiber er tilnærmet helt likt i bønnepastaen som i fullkornspasta.
Belgfrukter er sunt, det er det vel ingen som sår tvil om, men bare 30 prosent bønner er dessverre ikke nok til å påvirke næringsinnholdet i denne bønnepastaen sammenlignet med fullkornspasta. Det er mulig at sammensetningen av proteiner og karbohydrater er noe annerledes og sunnere i bønnepastaen enn i fullkornspasta, men det er vanskelig å vite ut ifra næringsdeklarasjonen og blir kun kvalifisert gjetning fra min side.
Pasta laget av hundre prosent bønner, som de variantene jeg har skrevet om tidligere,
har imidlertid et betydelig høyere innhold av både proteiner og kostfiber, og vil dermed være et sunnere valg enn alle andre pastavarianter.
Per 100 gram tørr vare: 350 kcal, 2,3 gram fett, 64 gram karbohydrat, 14 gram protein og 6,8 gram kostfiber.
Sopps fullkornsfusilli: 350 kcal, 2 gram fett, 65 gram karbohydrat, 14 gram protein og 7 gram kostfiber.
Hvit pasta av durumhvetemel: 340 kcal, 2 gram fett, 69 gram karbohydrat, 12 gram protein og 3 gram kostfiber.
Fettuccine av soyabønner: 325 kcal, 4 gram fett, 20 gram karbohydrat, 42 gram protein og 20 gram kostfiber.
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Linse- og ertepasta bør ikke være forbeholdt de med glutenallergi, da de er et sunt valg for alle, konkluderer Matspaner Eli Anne Myrvoll Blomkvist.
Hvit pasta med tilsatt fiber er et bedre valg enn vanlig hvit pasta, men fullkornspasta og bønnepasta er fremdeles et bedre valg, slår Vektklubbs matspaner fast.
Toro har kommet med en ny produktserie som de kaller «Bare Bra». Serien består av fire frokostblandinger (granola, musli og grøt) i tillegg til middagstilbehøret «Superris». Produktene, skal i følge Toro, være like gode som sunne.
Lerum har lansert et nytt pålegg, en slags smoothie i smørbar form til brødmåltidet. Hvor sunt er det egentlig? Vektklubbs matspaner har smakt og testet.
Rundstykkene laget med bønnemel er et positivt tilskudd til utvalget av rundstykker i butikken, nettopp på grunn av belgfrukten, mener Matspaneren.
Coopkjeden har utvidet sitt «Vegetardag»-sortiment med fire nye produkter. Vi har testet tacofyllet.