Legg en plan for grillsesongen

Publisert: 2012-05-09 09:14

Grillmat er så mye mer enn pølser, hamburgere og fete potetsalater. Her er noen tips til hva du kan legge på grillen denne våren og sommeren.

Sunn grillmat.

Foto: Terje Bringedal

KOSTEKSPERT: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Foto: Mattis Sandblad

«Ventepølse» er et velkjent begrep for grillsesongen. Vi er gjerne sultne og orker knapt vente til grillen er klar og kjøttet er stekt, så vi tar en brent pølse mens vi venter.

Noen som kjenner seg igjen? Dropp ventepølsene, og sett heller fram oppkuttede grønnsaker med dip som forrett. Grønnsaker som gulrot, kålrot og blomkål passer fint, og det fine er at du kan gjøre det klart om kvelden og sette det i en bolle eller litermål med vann i kjøleskapet til du trenger det. Lag gjerne dipen av matlagingsyoghurt eller yoghurt naturell, så blir den litt magrere enn rømmedipen.

Benytt grillsesongen å få inn mer fisk og kylling i kostholdet. Mange er skeptiske og uvante med å grille fisk, men det behøver ikke være vanskeligere enn å grille kjøtt. Den enkleste varianten er å kjøpe grove fiskeburgere i butikken.

Nesten like enkelt og kjapt er det å lage fiskepakker. Bruk tykk grillfolie og lag fiskepakker med fiskefilet, grønnsaker du liker og en klatt lett creme fraiche, pesto eller chilisaus. Min favoritt er laksefilet med purre, gulrot og søt chilisaus, eller torsk med cherrytomater, vårløk og pesto. Kjapt, godt og sunt. Fiskepakker er også enkle å tilberede i forkant og ta med hvis du skal grille på engangsgrill i parken.

Lag alltid en grønn salat og bytt den fete potetsalaten du får kjøpt i butikken med en du lager selv av poteter, matlagingsyoghurt og purre, og krydre med litt sennep, lettmajones, salt og pepper. Et annet magert alternativ er å koke ris eller bake poteter som tilbehør.

Grønnsaker på grillspyd er også snadder, prøv små tomater, sopp og biter av squash og paprika. Pensle grønnsakene med olje og krydre med salt, pepper og favorittkrydderet ditt. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Med det samme du er i gang og grillen fortsatt er varm: hvorfor ikke prøve med litt frukt også? Biter av epler og frisk ananas med et lite kaneldryss kan bakes i folie og spises som dessert eller som et spennende tilbehør til grillmaten.

Med litt planlegging kan du gå grillsesongen sunt og godt i møte.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her