Unngå å måtte forklare seg for omverden

Publisert: 2008-11-20 10:10

Hvordan skal man unngå å spise kaker som man blir servert overalt, uten å måtte forklare seg så voldsomt, og heller ikke fornærme verten? Og hvordan kan man få forståelse fra omverdenen med hensyn til ønske om vektreduksjon og bedre form, når man ser "tynn" ut med klær på? Opplever at mange sier at "du trenger jo ikke å slanke deg", og møter null forståelse for mitt valg om å gå ned, og komme i bedre form.<br />Hilsen fra Line


Hei,
Det er ikke lett å gi råd om sensitive forhold mellom mennesker fordi det er så mange ukjente nyanser som en utenforstående ikke kan ha oversikt over. På generelt grunnlag vil jeg imidlertid si at det kan velges en av to måter å reagere på overfor venner eller vertskap. Enten kan du være helt åpen og direkte, og derved si akkurat hvordan du har det. Ofte kan en slik tilnærming virke avvæpnende og medføre at andre også åpner seg og viser deg respekt og forståelse. Alternativt kan du si at du har gjort et valg og ønsker å bli respektert for det, uten noen nærmere forklaringer. Mellom disse ytterpunktene finnes det helt klart mange muligheter for å velge mellomløsninger helt avhengig hva den spesielle situasjon måtte tilsi.
Jeg forstår at du misliker de beskrevne situasjonene, men tenk over om noen av disse synsmåtene kan være av verdi for dine valg. Lykke til!
Vennlig hilsen Christian A. Drevon

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Krevende roller og vektproblemer

Krevende roller og vektproblemer

Jeg er småbarnsmor og ett av mine barn er autistisk. Dette sliter både mentalt og fysisk på meg. Jobben min er å møte mennesker i ulike kriser i livet og motivere dem tilbake til arbeidslivet. Jeg er lokalleder i en interesseorganisasjon for mennesker som sliter med lignende problemstillinger som min sønn. <br /><br />Jeg kan ikke si ifra meg noen av disse forpliktelsene men de gir etter hvert et ganske formidabelt press på meg, selv om alt dette gir meg mye godt også. Etter som tiden har gått har vekten steget og jeg har nå tatt ett valg der målet er å bli friskere og i stand til å takle jobben, barna, sykdommen og veldedighetsarbeidet. <br /><br />De siste tre ukene har jeg trent fire til fem dager i uken med middels intensitet, etter at sønnen min er i seng klokken 22:30, i tillegg til at jeg har veid maten jeg har spist og holdt meg helt til kaloriplanen min. 100 gram, har jeg tatt av! Du forstår vel at jeg er skuffet?<br /><br />Noen snakker om at stress kan hindre deg i å gå ned i vekt. Har du noen tips til hvor jeg kan hente mental styrke til å takle stresset bedre, slik at jeg kan gå ned i vekt? Jeg ønsker meg virkelig en helt annen hverdag og ønsker for alt i verden å få slappe av en helg med mannen min i ny og ne, men vi har ingen til å avlaste oss. Og jeg føler meg litt fastlåst i en situasjon der alle spiser biter av meg, til det ikke er igjen energi til å bruke på meg selv.<br /><br />Mona K

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her