Trond (35) kastet seg på sykkelbølgen

Publisert: 2011-07-01 17:08

Dette er hva han skriver i et brev til oss:

Trond satt seg et treningsmål. Han skulle sykle Lillehammer-Oslo. På bildet ser du Kurt Asle Arvesen, Thor Husovd og Lars Petter Nordhaug under Sykkel-NM.

Foto: Ned Alley/Scanpix

"I fjor vår ble jeg med noen arbeidskollegaer på å sykle. Målet var å sykle Lillehammer-Oslo, men jeg innså etter kort tid at det kom til å bli knapt med trening fram mot rittet, så vi reduserte målet til Eidsvoll-Oslo.

Denne ble gjennomført på en lånt MTB-sykkel, og kom i mål på 2,5 time.

Etter dette tok jeg en tur på en sportsbutikk. Der stod en racer sykkel og blinket til meg. Den ble kjøpt, og for å gjøre alvor ut av sykkelplanene med sikte på Lillehammer-Oslo, så meldte jeg meg inn i en sykkelklubb. Jeg rakk bare å gjennomføre en trening med klubben før det ble høst, men hadde til gjengjeld mange fine, tunge, våte og lange mil på sykkelen alene.

I fjor høst ble det innetrening med hovedvekt på spinning. Dette holdt jeg på med sammen med sykkelklubben og ble inspirert til å fortsette gjennom vinteren.

Jeg hadde ikke lagt om kostholdet, men hadde gått ned cirka 7 til 8 kilo kun ved hjelp av trening på ni måneder.


For et halvt år siden fant jeg ut at jeg måtte gjøre noe mer med kostholdet for å redusere vekten ytterligere. Vekten i seg selv er ikke så viktig for meg, men at magen er i ferd med å forsvinne er det viktigste!

Jeg hadde vært medlem av Vektklubb tidligere og hadde god effekt av det. På det tidspunktet trente jeg alene og det ble etter hvert kjedelig. Jeg kom til et punkt der rutinene dessverre skled ut.

Men denne gangen bestemte jeg meg for at det skulle bli annerledes.

Jeg har brukt Vektklubb som en guide for hvilken mat jeg kan spise og stort sett lagt opp familiens ukemeny etter Vektklubbs menyforslag. Og det har fungert! Har gått ned ytterligere 10 kilo etter at jeg startet.

Det har tatt tid, men jeg tror det er sunnere å bruke lang tid enn å ”stupe” ned i vekt på kort tid.

Utrolig hvor mange gode menyer og retter som dere har satt sammen!

Les også:Bedre helse med sykkel
Kombiner sykling med:Trening av kjernemuskulatur

Det ser ut som om vekten min har lagt seg på cirka 90 kilo, den har i alle fall vært der siden i to måneder nå.

Har ikke målt midjen underveis, men har vel gått ned to buksestørrelser siden start. Merker at midjemålet reduseres i større grad med kombinasjonen av fornuftig kosthold og trening, så da gjør jeg vel noe riktig.


Jeg sykler fortsatt nå som utesesongen er i gang og har blant annet syklet Mjøsa rundt, som er 235 kilometer langt.

På lørdag er det Lillehammer- Oslo (190 kilometer) som er målet!

Helsen min har blitt så mye bedre! Blir ikke andpusten av å springe i trappen lenger, ungene mine har fått en våken og opplagt pappa (joda, sover av og til middag) som leker med dem uten å bli sliten.

Har stort sett masse energi både hjemme og på jobb og kjenner meg generelt bedre!

Håper jeg kan være til inspirasjon for andre med disse linjene her!

Vennlig hilsen Trond (35)"

Vektklubb tilføyer:
Trond gjennomførte sitt store treningsmål Lillehammer-Oslo og kunne stolt krysse målstreken etter 6 timer og 15 minutter på sykkelsetet.
Vi i Vektklubb gratulerer med imponerende resultater!

Les flere inspirasjonshistorier her fra medlemmer som har lykkes

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2013: Idar Torskangerpoll (43)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2013: Idar Torskangerpoll (43)

- Min reise til bedre helse startet i 2010 da jeg fikk påvist høyt blodtrykk. Jeg var da en utrent 40-åring, overvektig, slapp og generelt i dårlig forfatning, og legen mente jeg hadde dårlige prognoser. Noe måtte gjøres. Så jeg startet med å gå turer, noe jeg ikke hadde gjort på mange år. Det var grusomt tungt i starten, men etterhvert ble det lettere og jeg kom så i gang med sykling og langrenn. Jeg fikk etterhvert en god rutine på trening. Det som sto igjen var vekten. Jeg var stor og tung, på det meste opp mot 110 kilo. Dette måtte endres.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her