Fargen ikke viktigst: Sort kan virke hardt mot huden, mener ekspertene, men om fasongen er perfekt, er det ikke så farlig, mener moteblogger Nastaran Marie Kowabi, som har forelsket seg i denne bikinien. Toppen (598 kr.) er fra Panache, mens underdelen er fra Moontide (329 kr.), begge fra butikken Siluette i Oslo.

Bikini for deg med former

Publisert: 2014-07-09 14:37

Ingen grunn til å skygge stranden i sommer!

Tankini fra Charmline, D-cup (/46D), 1075 kr. inkludert underdelen. Fra Det lille under i Oslo. Se flere modeller lenger ned i saken.

Vi har møtt ekspertene som kan hjelpe deg å finne det perfekte badetøyet.

– Mange tror at sort virker slankende, men på badetøy har det helt motsatt effekt, sier den erfarne butikkmedarbeideren Frida Gunnarsson fra «Det lille under».

Hun møter ofte kunder med et ønske om å finne en enkel, svart badedrakt.

– Svart er en hard farge mot huden, og trekker oppmerksomheten mot kroppen din. Gå heller for farger eller mønster, da blir jo fokuset på hvor flott bikini du har, i stedet for direkte på kroppen din, råder Gunnarsson.

Våg å bruke farger, oppfordrer hun.

En vanlig feil mange gjør er å prøve å skjule brede hofter med hipstertruser.

– Denne typen underdeler vil bare forsterke hoftepartiet og få deg til å se enda bredere og kortere ut.

Gå for truser med høy eller vanlig skjæring, det får bena til å virke lengre og slankere, er Gunnarssons råd.

Skal du følge trenden, er blomster- og tropiske trykk som gir Hawaiifølelsen, samt korallfarge eller hvitt, og femtitallssnitt som er det heteste i sommer, ifølge Sonia Huanca Vold, ansvarlig for VGs minMote.no.

Knytt et sjal rundt livet om du vil se mer påkledd ut, råder stylist Sheila Lyhne.

Passform viktigst

Men det hjelper ikke hvor stilig badetøyet er om det ikke passer til kroppen din.

– Velg en bikini som sitter bra og som du føler deg komfortabel i. Slutt å sitte med hendene foran magen. Slapp av og kos deg, det er mye viktigere enn om man har en valk, sier Vold.

Hvis du sliter med å finne badetøy i de vanligste kjedebutikkene, kan det være lurt å gå til en undertøysforretning med spesialekspertise.

– Særlig for deg med store bryster er det viktig med god støtte. Du skal kunne svømme uten å være redd for at bikinioverdelen faller av, sier moteeksperten.

Den evinnelige magen

Svært mange kvinner synes det er ubehagelig å vise frem magen på stranden. Da kan en stilig tankini være løsningen. Det er en slags singlet-overdel med støtte til brystende. Du kan også rulle den opp hvis du ønsker sol på magen.

– Det finnes også mange fine bikinitruser med høyt liv som dekker nedre del av magen. Noen kommer med snøring i livet slik at du selv kan justere bredden, viser butikkmedarbeider Gunnarsson.

– Vær stolt av deg selv!

Nastaran Marie Kowabi er ikke lenger usikker i bikini.

– Finn badetøy som viser din personlighet, er rådet fra plus size modell og moteblogger Nastaran Marie Kowabi. Hun vet godt hvordan det er å grue seg til å gå på stranden. For seks år siden skulle hun på badeferie i Frankrike med venninner.

– Jeg fortalte venninnene mine at det å vise meg frem i bikini var veldig sensitivt for meg, og ba dem vise hensyn til at jeg ikke ville sprade rundt.

Men det gikk ikke lange tiden før hun følte seg vel.

Komfortabel

– Jeg måtte krysse en barriere. Hvordan jeg nå føler meg på stranden er helt uavhengig av størrelse og vekt, sier Kowabi.

Hvis du føler deg komfortabel ser du flott ut, mener motebloggeren. Hun foretrekker bikini fremfor badedrakt, og understreker viktigheten av å kjøpe badetøy i riktig størrelse.

– For tre år siden oppdaget jeg at jeg alltid hadde brukt for liten cupstørrelse på overdelen, og for stor størrelse på underdelen. Når det blir mellomrom mellom baken og bikinitrusen, slik at den

RETRO: Tankini, pris for denne og underdel kr. 930, fra Det lille under.

henger, da er den for stor, og det ser ikke flatterende ut.

Fin fasong

Nastarans favoritt er bikinitruser med høyt liv som går opp til navlen. De kan hjelpe med å holde inn magen og gi deg en fin fasong.

– Jeg er også veldig glad i halterneck-bikinier, men på grunn av min store byste blir det for tungt til nakken å bære rundt på en hel dag. Jeg pakker alltid med meg tre til fire bikinier når jeg drar på ferie for å variere. Og slippe skille, ler hun.

Motebloggeren bruker mest vanlige stropper av hensyn til komfort.

Nastarans råd til andre er å bruke tilbehør på stranden for å føle seg fin.

– Mine favoritter er hatt og solbriller, og nok solkrem så klart, forteller hun

– Velg høyt liv

Prøv alltid på først: Ha din egen truse under, men prøv alltid badetøyet på for å sjekke passformen, anbefaler stylist Sheila Lyhne.

Alle kan følge trendene, uansett alder fasong eller størrelse, sier stylist Sheila Lyhne.

Her er hennes bikini-råd:

  • En bikinitruse med høyt liv og bue ved bena gir en illusjon av lengre ben og er flatterende for de aller fleste. Jeg vil anbefale en underdel som er sømløs og som ikke skjærer seg inn i hoftene og magen. Noen bikinitruser kan faktisk brettes ned om man vil få litt mer sol på kroppen.
  • Trekanttoppene kan fint brukes til en stor byste. Det er da viktig at stroppene er tykke slik at de gir nok hold.
  • Bikinitoppene med 50-tallssnitt gir god støtte til en stor byste.
  • Lek deg med sommerens knallfarger om du vil det, pass bare på at de står til din hudtone.
  • Badedrakten er mer aktuell enn noensinne, i dyreprint, mønstre, eller krepp. Se gjerne etter en med snorer på sidene som kan justeres så den sitter helt riktig.
  • Tankinien er verdt å sjekke ut om en ønsker å være mer påkledd på stranden, eller skjule magen. Den finnes i ulike farger og mønstre og har store variasjonsmuligheter.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her