Fet av tyggis?

Grethe Støa Birketvedt
Publisert: 2010-08-31 15:34

Kan man legge på seg av å tygge for mye tyggis? Har sluttet å røyke og trenger å ha noe i munnen. Hadde håpet at tyggis var trygt da jeg ikke ønsket å spise godteri. Men jeg går bare opp, til tross for at jeg følger det som jeg har fått av VK, pluss at jeg går en time hverdag. Hva kan jeg gjøre for å gå ned?<br />Hilsen B.


Hei! Gratulerer med røykeslutten! Mange opplever at vekten går opp noen kilo når man slutter å røyke, men det skyldes ikke sukkerfri tyggis.
Når du slutter å røyke blir forbrenningen litt lavere, men med regelmessige, sunne måltider og rikelig mosjon vil kunne motvirke dette og likevel gå ned i vekt.
Kanskje du har gjort andre endringer samtidig som du sluttet å røyke? Mange har en tendens til å putte mer i munnen for å stoppe røykesuget. Sukkerfri tyggis er da et godt alternativ.
Ikke la noen kilos vektoppgang ødelegge for motivasjonen til å holde seg røykfri. Et par kilo mer på sidebeina betyr ingenting for helsen i forhold til hva røyken har og si.
Fortsett med opplegget i vektklubb, og mosjoner hver dag, så vil nok vekten begynne å gå ned igjen etter en stund. Lykke til!
Vennlig hilsen Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Vond sirkel

Vond sirkel

Hei! Første gang jeg meldte meg inn i Vektklubb var for snart to år siden. Da veide jeg 75 kilo. På et halvt år gikk jeg ned 15 kilo. Så ble jeg syk, hadde mye skolearbeid og liknende, og til slutt trente jeg nesten ikke i det hele tatt. Jeg gikk opp igjen til 75 kilo.<br />Jeg meldte meg inn på nytt, og gikk ned til 70 kilo før jeg ga opp. Nå veier jeg mer enn noen gang - 80 kilo (er 164 cm høy, så har en BMI på nesten 29 nå). Nå har jeg meldt meg inn nok en gang, jeg fyller snart tyve år, men gir snart opp å trene og bli slank. Føler meg ikke vel med meg selv slik som jeg er nå, snarere mislykket når jeg feiler gang på gang. Jeg vil ikke gå resten av livet med en vekt som øker og minker hele tiden.<br />Har du noen gode ord eller forslag til hva jeg kan gjøre? Nå har jeg begynt å røyke igjen og. Huff. Hva skal jeg gjøre? Håper virkelig du kan komme med noen oppmuntrende ord. Moren min hadde hjerteinfarkt da hun var 42, og faren min og begge hans foreldre døde da de var 45. Jeg vil ikke at det samme skal skje med meg, men føler at jeg er på vei i helt feil retning.<br />Mvh K

Ikke skrem de som vil slutte å røyke!

Ikke skrem de som vil slutte å røyke!

Jeg skriver fordi jeg reagerer på det du skriver om å slutte å røyke. Jeg sluttet å røyke for ti måneder siden, ved hjelp av boken til Allen Carr. Den skremselen som formidles om at det er så grusomt å slutte å røyke, særlig fra fagpersoner som deg selv, gjør at ingen røykere tør å slutte. <br /><br />Dessuten er det ikke sant! Jeg har røykt i nesten 30 år. Fra jeg var tolv, og da jeg skjønte "røykefellen", blant annet om at det at det er så grusomt å slutte ikke stemte, ble jeg en glad og fornøyd ikke-røyker fra første dag. Forventer røykere at de må lide seg gjennom et helvete og går glipp av noe storslagent, slutter de selvfølgelig ikke å røyke.<br /><br />Det blir det samme som å legge om kostholdet. Tror du at du går glipp av himmelriket fordi du ikke spiser potetgull, fortsetter du naturligvis å spise potetgull! Det er ikke vanskelig å slutte å røyke, men du må avprogrammere hjernen til å tro at du går glipp av noe. Tvert i mot får du et fantastisk rikt liv, med nye muligheter. <br /><br />Dere leger MÅ begynne å anbefale Allen Carr sin bok. Slutt å skremme livet av pasienter som røyker med at de får det så grusomt at de til og med må ha erstatninger for nikotin. Bare full stopp på tilgangen vil stoppe avhengigheten. Når du er kvitt den, forstår du ikke hva som var så skrekkelig. <br /><br />Alle de grusomme bivirkningene av røykestopp sitter mellom ørene. Kroppen har det utmerket uten nikotin. Les boken selv og anbefal boken! For det er det eneste som ikke skremmer vettet av røykerne. Da klarer de kanskje å la være fortest mulig å tenne seg en røyk, i skrekk for de "grusomme" abstinenssymptomene.<br /><br />Hilsen Kristin

P-piller og vektreduksjon

P-piller og vektreduksjon

Jeg er jente på 22 år, som veide på det meste 90 kilo. Da jeg var medlem i Vektklubb.no første gang i 2005 tok jeg av 24 kg, da gikk jeg på p-pillen Loetta. Men etter hvert som jeg gikk ned fikk jeg flere mellomblødninger og blødde opp til en måned i strekk. Jeg sluttet så på pillen, og ting ble etter hvert som normalt igjen. Men så etter å ha sluttet å røyke la jeg på meg 13 kg igjen, som jeg nå ønsker å få vekk. Men igjen har mellomblødniner kommet. Jeg går nå på Yasmin 28. Er dette farlig? Hva kan årsaken være og hva bør jeg gjøre? <br /><br />Med hilsen fra Charlotte

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her