Om du trener kan du trenge litt mer energi.

Kan jeg spise treningskaloriene?

Publisert: 2011-02-09 14:07

Mange lurer på om man kan spise opp minuskaloriene fra trening. Skal du spise mer eller la være når du trener? Her får du en oppklaring fra Vektklubb-redaksjonen.

Som medlem i Vektklubb har du fått satt opp et personlig vektprogram som skal hjelpe deg å nå dine mål. Du har derfor blitt anbefalt et dagelig inntak som du bør forsøke å holde deg til.

Hvis ditt kalorinivå for eksempel er på 1500 kcal, skal du i utgangspunktet verken spise eller drikke mer eller mindre enn dette. Det skal godt gjøre å treffe nøyaktig på anebefalingen hver dag, så husk at det er kalorinivået ditt over tid som avgjør vekten din.

De dagene du trener og forbruker ekstra kalorier, KAN du spise opp treningskaloriene HVIS kroppen har behov for det. Det vil ikke spolere vektnedgangen. Hvis du ikke føler for å spise mer trenger du ikke det, men det er ikke ideelt å være sulten. Vurder selv hva du har behov for.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Hard trening krever mer energi

Om du trener hardt eller intensivt flere ganger i uken, vil du nok over tid få behov for noe mer enn ditt daglig anbefalte kalorinivå. Da kan du velge om du vil spise hele eller deler av treningskaloriene dine.

Hvis du kun spiser ditt anbefalte kalorinivå og trener, er det viktig at du porsjonerer de kaloriene du har til rådighet ut over dagen og at du «timer» måltidene, slik at du spiser godt cirka to timer før en treningsøkt, en banan eller liknende rett etter økten, og inntar et næringsrikt måltid innen to timer etter trening.

Hverdagsaktivitet regnes ikke med

Husk at du ikke må loggføre de dagligdagse gjøremål eller bevegelser som for eksempel vanlig gulvvask, stryke klær, lese bok eller å gå på toalettet, i dagboken. Hverdagsaktivitet er allerede tatt med i beregningen av programmet, og du kan lure deg selv dersom du loggfører dette og dermed spiser mer.

Det er trening og aktivitet med moderat til høy intensitet som du gjør utover daglig bevegelse, som skal loggføres som trening, dersom du ønsker å spise treningekaloriene.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her