Matspaneren tester kjøleskapsgrøt fra Synnøve
Et sunt, men dyrt, grøtprodukt. Og like lett å lage selv.
Pimp opp havregrøten med frø, cottage cheese samt søt og syrlig appelsinsaus!
Havregrøt er godt, sunt, mettende og utrolig lettvint. Den kan også varieres i det uendelige. Her får du en enkel havregrøtoppskrift, tilsatt litt frø og cottage cheese for mer fiber og protein, kombinert med en herlig appelsinsaus som Vibeke Klementsen tidligere har delt med Vektklubb.
1 porsjon, ca 300 kcal
Havregrøt:
40 g havregryn
1 ts linfrø og solsikkekjerner
1,5 dl lettmelk
en klype salt
2 ss cottage
12 stk rosiner
Appelsinsaus (6-8 porsjoner):
2 stk appelsiner
1,5 dl vann
3 ss brunt sukker
1 ts kanel
2 ts potetmel + litt vann
Slik gjør du det:
Det er en fordel å lage appelsinsausen på forhånd. Denne rekker til mange porsjoner. Del appelsinene i to og bruk gjerne en sitruspresse for å få ut all saften. Bland appelsinsaft, vann, sukker og kanel i en liten kjele. La blandingen koke litt inn. Rør potetmel ut i litt vann slik at den blir klumpfri og tilsett jevningen i sausen i en jevn stråle mens du rører hele tiden. La koke opp og trekk deretter sausen fra varmen.
Grøt:
Ha havregryn, frø og rosiner i en kjele og kok opp med melk eller vann. Du kan også tilberede grøten i mikro, da er det en fordel å bruke vann i stedet for melk. La grøten koke til ønsket konsistens. Noen liker litt mer tyggemotstand, og da trenger du ikke koke grøten så lenge, andre liker den fløyelsmyk og pass da på å tilsette nok væske.
Server grøten med et par spiseskjeer appelsinsaus.
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.
Et sunt, men dyrt, grøtprodukt. Og like lett å lage selv.
Havregryn er billig, næringsrik og har mange gode egenskaper som er positivt for helsen. Særlig er havre kjent for å inneholde fiberet betaglukan som har vist seg å ha spesielt god effekt på kolesterolet.
Her er frokosten som står klar og venter på deg før du har stått opp.
Opplever du raskt å bli sulten etter å ha spist havregrøt til frokost? For lite proteiner i måltidet kan være årsaken.
Om du selv har cøliaki eller får besøk av noen som ikke spiser gluten, kan det være utfordrende å vite hva du kan servere til helt vanlige måltider. Her får du noen sunne forslag fra Vektklubbs kostholdsekspert.
Dropp dietter og slankekurer. Skal du varig ned i vekt er det vanlig mat i passe mengder som gjelder.