Unn deg en skikkelig smakfull havregrøt!

Havregrøt med appelsinsaus

Publisert: 2021-01-04 10:32

Pimp opp havregrøten med frø, cottage cheese samt søt og syrlig appelsinsaus!

Havregrøt er godt, sunt, mettende og utrolig lettvint. Den kan også varieres i det uendelige. Her får du en enkel havregrøtoppskrift, tilsatt litt frø og cottage cheese for mer fiber og protein, kombinert med en herlig appelsinsaus som Vibeke Klementsen tidligere har delt med Vektklubb.

Oppskrift på havregrøt med appelsinsaus

1 porsjon, ca 300 kcal

Havregrøt:
40 g havregryn
1 ts linfrø og solsikkekjerner
1,5 dl lettmelk
en klype salt
2 ss cottage
12 stk rosiner

Appelsinsaus (6-8 porsjoner):
2 stk appelsiner
1,5 dl vann
3 ss brunt sukker
1 ts kanel
2 ts potetmel + litt vann

Slik gjør du det:

Det er en fordel å lage appelsinsausen på forhånd. Denne rekker til mange porsjoner. Del appelsinene i to og bruk gjerne en sitruspresse for å få ut all saften. Bland appelsinsaft, vann, sukker og kanel i en liten kjele. La blandingen koke litt inn. Rør potetmel ut i litt vann slik at den blir klumpfri og tilsett jevningen i sausen i en jevn stråle mens du rører hele tiden. La koke opp og trekk deretter sausen fra varmen.

Grøt:

Ha havregryn, frø og rosiner i en kjele og kok opp med melk eller vann. Du kan også tilberede grøten i mikro, da er det en fordel å bruke vann i stedet for melk. La grøten koke til ønsket konsistens. Noen liker litt mer tyggemotstand, og da trenger du ikke koke grøten så lenge, andre liker den fløyelsmyk og pass da på å tilsette nok væske.

Server grøten med et par spiseskjeer appelsinsaus.

Annonse

Kickstart 2023 med Vektklubb!

Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

18 timer

32minutter

25 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her