Hjemmelaget marsipan smaker himmelsk og gir mer fiber og næring enn kjøpemarsipan.

Lag selv: Sunn påskemarsipan med mindre sukker

Publisert: 2021-03-26 14:03

Er du av den som synes marsipan hører påsken til, har vi en knallgod oppskrift som sparer deg for unødvendig mye sukker.

Fordelen med å lage marsipan selv er at du vet nøyaktig hva du får i deg, og at du kan spare inn på sukkermengden.

Kjøpemarsipan: Slik velger du den sunneste

Nussara Guldberg deler denne knallgode oppskriften på hjemmelaget, grov og sunnere marsipan. Den har nydelig mandelsmak og seig konsistens som du kjenner fra tradisjonell marsipan.

Selve marsipanen inneholder 58 prosent mandler og cirka 20 prosent sukker (fra dadler og sirup). Kjøpemarsipan inneholder vanligvis mellom 20–50 prosent mandler og 40–60 prosent sukker.

Med sjokoladeovertrekket og kokos blir mandelandelen redusert til cirka 40 prosent og sukkerarter øker til cirka 30 prosent. 100 gram av oppskriften gir cirka 470 kcal.

Grov nøttemarsipan med sjokolade og kokos

20 kuler (109 kcal pr. stk.)

3 dl mandler med skall
7 stk. dadler uten sten, kuttet i biter
2 ss lønnesirup
3 ss appelsinjuice (ca. halv appelsin)
100 g mørk sjokolade, smeltet
30 g kokos
1/2 ts gurkemeie

Slik gjør du det:
Kjør hele mandler med skall, dadler, lønnesirup og appelsinjuice i en blender eller i en food prosessor til en grov masse.

Smelt sjokolade i en stor bolle over et varmt vannbad.

Bland kokosmasse og gurkemeie sammen. Ha i gjerne mer gurkemeie, dersom du vil ha enda mer gulfarge.

La små kuler, dypp i smeltet sjokolade og dryss kokosmasse over.

Spar oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer)

Gå ned i vekt på den sunne måten!

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her