Nussara Guldberg

Lag selv: Sunn påskemarsipan med mindre sukker

Publisert: 2021-03-26 14:03

Er du av den som synes marsipan hører påsken til, har vi en knallgod oppskrift som sparer deg for unødvendig mye sukker.

Fordelen med å lage marsipan selv er at du vet nøyaktig hva du får i deg, og at du kan spare inn på sukkermengden.

Kjøpemarsipan: Slik velger du den sunneste

Nussara Guldberg deler denne knallgode oppskriften på hjemmelaget, grov og sunnere marsipan. Den har nydelig mandelsmak og seig konsistens som du kjenner fra tradisjonell marsipan.

Selve marsipanen inneholder 58 prosent mandler og cirka 20 prosent sukker (fra dadler og sirup). Kjøpemarsipan inneholder vanligvis mellom 20–50 prosent mandler og 40–60 prosent sukker.

Med sjokoladeovertrekket og kokos blir mandelandelen redusert til cirka 40 prosent og sukkerarter øker til cirka 30 prosent. 100 gram av oppskriften gir cirka 470 kcal.

Grov nøttemarsipan med sjokolade og kokos

Nussara Guldberg

20 kuler (109 kcal pr. stk.)

3 dl mandler med skall
7 stk. dadler uten sten, kuttet i biter
2 ss lønnesirup
3 ss appelsinjuice (ca. halv appelsin)
100 g mørk sjokolade, smeltet
30 g kokos
1/2 ts gurkemeie

Slik gjør du det:
Kjør hele mandler med skall, dadler, lønnesirup og appelsinjuice i en blender eller i en food prosessor til en grov masse.

Smelt sjokolade i en stor bolle over et varmt vannbad.

Bland kokosmasse og gurkemeie sammen. Ha i gjerne mer gurkemeie, dersom du vil ha enda mer gulfarge.

La små kuler, dypp i smeltet sjokolade og dryss kokosmasse over.

Spar oppskriften til senere (kun for VK-medlemmer)

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her