Sigrun: - Jeg skal aldri tillate meg å bli overvektig igjen!

Publisert: 2011-05-19 13:41

Sigrun har gått ned 25 kilo og har holdt vekten stabil i ni måneder! Dette er hva hun skriver til oss:

Gøril Volden Berg veier for første gang på ti år under hundre kilo, etter totalt 40 kilos vekttap. Bilde til venstre viser Gøril nå. Førbildet er fra 2008.

Her er Sigrun på en av sine mange fjellturer. Bilde er tatt på Tua i mai 2011.

Foto: privat

"For åtte til ni år siden gikk jeg ned rundt 20 kilo, men på en svært usunn måte. Den gangen var jeg midt i husbygging, skolegang og skilsmisse, og spiste lite mat. Jeg levde stort sett på kaffe og røyk.

"Mammakiloene"
Da jeg fant mitt livs kjærlighet, skjedde alt fort. Det startet i mai 2006. Jeg hadde det godt igjen, begynte å spise, slutte å røyke og i tillegg ble jeg gravid.

Dette førte til at jeg la på meg all vekten som jeg hadde gått ned pluss litt til. 30 kilo kom på igjen på ni måneder. Da jeg fikk min førstefødte, viste vekten hele 105 kilo.

Les inspirasjonshistorier fra andre medlemmer her

Jeg ble i grunnen kjapt kvitt 15 kilo etter fødselen, men så stoppet vekten på 90 kilo. Etter ett år ble jeg gravid igjen, men denne gangen gikk jeg "bare" opp 12 kilo. Heldigvis, for den bikket atter engang 100 kilo. Jeg er 169 cm høy, så dette ga meg en altfor høy BMI.

Etter andre graviditet ble jeg ikke kvitt like mye av mammakiloene, så vekten holdt seg mellom 95 og 100 kilo lenge etter at jeg fikk min andre jente i mars 2009.

Gjennom dette året hadde jeg mange tanker om vektreduksjon og hva jeg skulle gjøre med det. Jeg hadde klart å gå ned i vekt tidligere tenkte jeg, men ikke på "rette" måten.

Sigrun på Helgehornet i mai 2011.

Foto: privat

Motivert av gamle klær
Jeg hadde masse klær liggende etter at jeg gikk ned så mye i vekt den første gangen for åtte år siden. Dette var det sårt ikke å få brukt. Jeg hadde nesten gitt opp, og vurderte å kaste eller gi bort alle klærne.

Da var det plutselig noe som sa meg at jeg skulle få brukt alt igjen, UANSETT! Jeg hadde dyre allværsjakker, dongeribukser og gensere hengende til pynt, eller liggende i søppelsekker på loftet.

Så i januar 2010 startet jeg prosjekt ”sommerfugl". Dette ble navnet på mitt slankeprosjekt, for jeg hadde en dongeribukse fra Vero Moda med sommerfugl på lommen, som ble målet å komme seg inn i igjen.

Jeg har aldri vært særlig glad i treningssenter, men å gå turer, helst på fjellet, har jeg alltid likt.

Les også: Utetrening gir bedre helse

Jeg vurderte fram og tilbake hvordan jeg skulle klare dette på den rette måten, og kom plutselig over Vektklubb.no på nett. Jeg skulle fylle 30 år 15.oktober 2010, og ville da være en sprek 30-åring.

Jeg husker jeg tenkte at jeg heller skulle "kaste vekk" disse få hundrelappene på Vektklubb i et halvt år, i stedet for å bli støttemedlem på et senter.

Jeg satte meg et usannsynlig mål; å gå ned 20 kilo på 21 uker. Det gikk som en drøm og en lek, og fra dag en gikk jeg ned rundt én kilo i uken.

Det var dager da jeg var mye mer sulten enn andre, men jeg pinte meg, og gikk til sengs sulten mange kvelder. Jeg fylte kalorinivået nøyaktig med det jeg fikk tildelt for nå vektmålet. Resultatet ble at jeg gikk ned hver eneste uke!

Nøye med kaloriregnskapet
Jeg spiste som regel ikke opp de kaloriene jeg trente, altså gikk vekk. I helgene ble det ofte litt flere kalorier over grensen dersom jeg drakk litt vin, spiste litt snop eller potetgull.

Jeg har vært veldig bestemt med meg selv hele tiden, og brukt dagboka hver eneste dag. Til slutt ble jeg avhengig av å bruke den, og jeg var fullstendig bevisst på alt jeg puttet i munnen.

Dersom jeg spiste en is en dag, unnet jeg meg ikke annet snop den dagen. Men det som gjorde dette så lett, var at jeg så resultater og ikke minst kjente det hver eneste uke.

FØR: Dette bildet av Sigrun er tatt i desember 2009, en måned før hun meldte seg inn i Vektklubb.no.

Foto: privat

Jeg trodde knapt at jeg skulle klare det, men etter 21 uker hadde jeg nådd mitt ønskemål. Jeg ville fortsette kampen mot enda noen kilo, men dette har gått mye mer langsomt.

Etter august 2010 har ikke vekten endret seg, men i stedet holdt seg stabil. Jeg har blitt strammere her og der, for det ble ganske mye hud til overs etter vektreduksjonen, spesielt på magen.

- Jeg er kjempe fornøyd med mitt "nye liv"
Jeg har så mye mer energi å bruke på ungene, hus, hjem, kjæresten, jobben min i barnehagen, og hverdagen er generelt lettere nå.

Fjellturene går som en lek, og dette er noe jeg elsker. Om sommeren blir det lett mellom fire og seks fjellturer i uken, og formen er upåklagelig god.

Jeg vet i alle fall at uten Vektklubb hadde jeg ikke klart dette like bra. Det er et fantastisk hjelpemiddel, og jeg er et levende bevis på at det går an å gå ned i vekt uten å slutte med verken sukker, feit mat, alkohol eller karbohydrater.

Det å fortsette å leve et normalt liv samtidig som man går ned i vekt er fantastisk!

- Må være kjempesterk og bestemt
Jeg føler ikke jeg har nektet meg noen matvarer, men blitt mer bevisst på inntaket. Og da selvfølgelig mengdene.

Jeg var 97 kilo da jeg meldte meg inn i Vektklubb.no den 20.januar 2010, og i august 2010 viste vekten 72 kilo. Der har den stort sette ligget fram til nå, pluss minus et par kilo.

Jeg har satt meg et mål om å gå ned rundt seks kilo til før jeg er helt fornøyd, men det har vært tungt å starte igjen. Når man har en vekt som man trives med, er det liksom ikke så "farlig" lenger.

I forhold til BMI ligger jeg nå helt øverst innenfor normalverdiene. Jeg vil komme nærmere 20 enn 25, men å holde stabil vekt synes jeg har vært viktigere dette året som har gått.

Les også: Vil du sterkt nok?

Jeg er ei fornøyd og glad tobarnsmor med mye energi og god form. Så det siste målet mitt med de siste kiloene får jeg heller jobbe med over tid.

Det beste er at jeg har blitt som et nytt menneske, og jeg kommer aldri til å tillate meg å bli overvektig igjen. Til det har jeg gjort en altfor god jobb.

Jeg har tatt av 25 kilo på rundt 8 måneder, og vekten har vært stabil siden. Dette i seg selv sier alt om hvor nyttig dette verktøyet er.

Men man må være kjempesterk og bestemt for å klare det. Skeier man ut en dag er ikke dette ødeleggende på vektreduksjonen den uken, men gjør man det hver dag vil ikke vekten gå ned.

Med vennlig hilsen Sigrun Kristine Nordahl (31) fra Volda."

Annonse

Kickstart 2023 med Vektklubb!

Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

17 timer

1minutt

26 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her