Er potet usunt?

Publisert: 2010-07-01 10:23

Spørsmålet mitt er om potet er usunt?<br />Hilsen Lise

POTET: Sunne, mettende og fulle av næringsstoffer. To poteter er ikke en stor porsjon, og spolerer ikke vektnedgangen, så sant du følger anbefalningene ellers.


Hei Lise!
Absolutt ikke. Poteter er en viktig basismatvare i det norske kostholdet og er et fint tilbehør til middagen som del av et sunt kosthold.
Bruk potet i suppen!
Poteten har et høyere innhold av kostfiber og flere vitaminer og mineraler (per energienhet) enn ris og pasta.
Les også: Pass på pastaen!
Velg poteter som er kokt eller bakt og istedet for fettrike potetprodukter som potetgull/ chips og pommes frites.
Matspaneren testet fløtegratinerte poteter som halvfabrikat: - Det er slett ikke er så ille i kalori- og fettinnhold, som jeg trodde!
Hilsen Marianne Wennersberg

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Normale glutenfrie matvaner

Normale glutenfrie matvaner

For rundt to år siden fikk jeg cøliaki, og etter det har vekten min variert veldig. Jeg har alltid hatt et sunt og godt forhold til mat, trent normalt og hatt en normal, sunn vekt. Jeg ser ikke på meg selv som overvektig nå heller, selv om jeg har gått opp rundt 10 kilo siden jeg fikk cøliaki. <br /><br />Grunnen til at jeg vil tilbake til min "tidligere" vekt, er mange. Både med tanke på klær som jeg vil skal passe og at jeg vil tilbake til den vekta jeg alltid har vert. Merker allergien på denne måten har gått noe utover selvtilliten min til tider. Lurer på om jeg kanskje ikke spiser rett etter jeg la om kostholdet. Det er ofte vanskelig å finne erstatninger, og ofte føler jeg meg ikke skikkelig mett. Har du tips til normale glutenfrie matvaner? Eventuelt vet du om det er vanlig å gå opp i vekt etter en endrer til glutenfri diett? <br />Hilsen Åse Marie

Energirik mat uten fett

Energirik mat uten fett

Jeg har fått påvist en kraftig betennelse i galleblæren og fått beskjed om å få i meg så lite fett som mulig inntil jeg skal ha operasjon. Spiser mest brød, gryn, knekkebrød, magert kjøtt, pasta og poteter. Holder meg unna det meste av sauser, dressinger og oljer. Dette fører til at jeg tidvis får i meg mindre enn 1300 kcal som dere har anbefalt. Bør jeg spise mer av noe?<br />Jeg blir også mye slapp, og innbiller meg at dette har en sammenheng med at jeg får i meg mindre, samtidig som jeg trener en del (fire ganger i uken). Er det noe jeg kan spise mer av som vil øke energinivået, uten å tilføre kroppen ekstra fett i særlige mengder?<br />Har forresten ikke økt kcal nivået de dagene jeg trener, og forbrenner noen ganger like mye som jeg spiser. Er dette dumt, slik at kroppen vil spare, eller er det ok?<br />Hilsen fra Linn Sofie

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her