Magnar Kirknes / VG

Hel kylling med ovnsbakte grønnsaker

Publisert: 2021-01-04 11:03

En real søndagsmiddag full av smaker - uten for mye kalorier.

Denne retten gjør det mulig å spise stor porsjon med grønnsaker. Kraften fra kyllingen vil heve smaken på grønnsakene.

Til 5 porsjoner, ca. 500 kcal per porsjon

1 stk hel kylling
3 ss olje
1 stk purre
5 stk gulrot
15 sjalottløk
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
1 stk kålrot
1 stk sellerirot
salt og pepper

Slik gjør du det:

  • Sett ovnen på 175 grader
  • Fyll kyllingen med hvitløk og rosmarin
  • Tørk kyllingen, smør på litt olje og krydre kyllingen på utsiden med salt, pepper og paprikakrydder.
  • Kutt opp grønnsakene i passelige biter. Ha de i en ildfast form/stekebrett.
Magnar Kirknes / VG
  • Ha i steketermometer på den tykkeste delen i kyllingen. Kyllingen skal tas ut på 168 grader.
  • Legg kyllingen oppå grønnsakene og sett inn i ovnen. Stek i cirka én og en halv time.
Magnar Kirknes / VG
  • La kyllingen hvile i romtemperatur i 10-15 minutter før den skjæres opp.

Ha gjerne potet eller ris ved siden av.

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her