Dette bør du spise i overgangsalderen
Riktig kosthold og fysisk aktivitet har stor helsegevinst i alle aldre og kanskje særlig i overgangsalder og årene etter.
Vi har listet opp hvor mye kostfiber det er i brød og knekkebrød for å gjøre det lettere for deg å fylle opp kvoten!
Kostfiber er en type karbohydrat som ikke brytes ned på vanlig måte i tynntarmen. Det bidrar derimot til gir god næring til bakteriene i tykktarmen og kan gi en sunn tarmflora.
Kostfiber binder væske og bidrar til en god fordøyelse. I tillegg gir kostfiber en god metthetsfølelse.
Foruten å bedre fordøyelsen kan fiber bidra til å senke kolesterolet og dermed redusere risikoen for hjertesykdommer.
I tillegg er det vist at mye fiber kan være gunstig i forhold til visse typer kreft fordi avfallstoffer fjernes fra tarmen.
Personer med diabetes kan få bedre kontroll på blodsukkeret ved å ha en fiberrik kost, fordi fiberrik mat kan erstatte annen mer kaloriholdig mat.
Les også: Raskere slank med fiber
De største kildene til kostfiber i norsk kosthold er i korn og grove kornprodukter, grønnsaker, bønner, poteter, nøtter og frukt.
For optimal fordøyelse bør du drikke rikelig med vann samtidig som du spiser fiberrikt, og mosjonere regelmessig.
Nøkkelhullsmerket og Brødskalaen er et ledd i folkehelsearbeidet som skal gjøre det enkelt for oss å gjøre velge sunne matvarer med et høyere innhold av fiber enn sammenlignbare produkter i samme kategori.
Vil du få inspirasjon til et sunt liv? Vektklubb-magasinet inneholder oppskrifter, tips og gode råd, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Riktig kosthold og fysisk aktivitet har stor helsegevinst i alle aldre og kanskje særlig i overgangsalder og årene etter.
Her får du en smakebit på menyer og oppskrifter fra Vektklubb.
Du kan redusere – eller til og med kvitte deg med – flere helseplager ved å gå ned noen få kilo.
Dette er noe av det smarteste du kan gjøre for å dempe lysten på noe søtt.
Har du tenkt over hvordan noen type matvarer kan «lure deg» til å spise mer enn det du trenger?
I ferieperioder er det mange som kjenner på at man sklir ut av gode rutiner der «alt er lov» og det blir helg hele uken.