Levaxin

Vektklubb
Publisert: 2006-10-03 10:31

Jeg har vært medlem i Vektklubb.no i én måned. Har sjelden vært over særlig mer enn 1000 kalorier per dag, medregnet daglig mosjon. De siste fire dagene har jeg gått i hardt fjellterreng (Tafjordfjella) fra 5-10 timer daglig. Følte meg ikke helt frisk da vi startet turen (kvalm/mageproblem) og følte det vanskelig å spise særlig mer enn 2-3 knekkebrød to ganger daglig. Samt liten porsjon middag. Jeg drakk svært rikelig dag og natt, men hadde liten diurese (sterk svette). Da jeg veide meg i morges, hadde jeg en vektøkning på ca én kilo. Jeg bruker Levaxin. Finnes det en forklaring? <br />Med hilsen Audhild

Hei,
Det er vanskelig å uttale seg om din situasjon ut fra de sparsomme opplysningene, men det er noe som ikke passer helt. Det er umulig at du ved nesten ikke å spise kombinert med hard fysisk aktivitet skal gå opp i vekt. Dette kan ikke stemme. Du må registrere alt du spiser på en nøyaktig måte i tillegg til at du noterer din fysiske aktivitet (hvor lenge og hvor høy intensitet). Det kreves ca 1200 kcal daglig bare for å drive de vanlige prosessene i kroppen som pusting, spising, fordøyelse, drive blodet rundt i kroppen, produsere urin, nye celler og proteiner. Levaxin øker stoffskiftet fordi det inneholder hormoner som dannes skjoldbruskkjertelen. Det betyr antakelig at du har litt lav egen produksjon av dette hormonet.


Vennlig hilsen Christian A. Drevon


Redaksjonen tilføyer:
Levaxin erstatter manglende eller redusert produksjon av skjoldbruskkjertelhormon. Virker på samme måte som kroppens naturlige skjoldbruskkjertelhormon og brukes ved for lavt stoffskifte.

Vær oppmerksom på at legen kan ha foreskrevet legemidlet til en annen bruk og/eller med en annen dosering enn angitt i pakningsvedlegget. Følg alltid legens forskrivning som er angitt på apoteketiketten.

Rådfør deg med lege eller apotek dersom du bruker eller nylig har brukt andre legemidler, dette gjelder også reseptfrie legemidler.
Effekten av behandlingen kan påvirkes dersom legemidlet tas sammen med følgende preparater:

•Jerntilskudd, kalsiumprodukter eller midler mot halsbrann eller sure oppstøt (antacida). Det bør gå minst to timer mellom inntak av disse preparatene og Levaxin.
•Visse legemidler som brukes for å senke blodsukkernivået.
•Digitalisglykosider som brukes ved hjertesykdommer .
•Visse kolesterolsenkende midler som kolestyramin og kolestipol.
•Polystyrensulfonat som brukes ved behandling av forhøyede kaliumverdier i blod (hyperkalemi).
•Blodfortynnende midler som Marevan.

Som alle legemidler kan Levaxin forårsake bivirkninger, men ikke alle får det.
Bivirkninger er relatert til høy dose. Overdosering kan gi hjertebank og smerter i bryst, ben og armer.

Kontakt lege eller apotek dersom noen av bivirkningene blir plagsomme eller du merker bivirkninger som ikke er nevnt i pakningsvedlegget.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Lavt stoffskifte, men går ikke ned i vekt

Lavt stoffskifte, men går ikke ned i vekt

Jeg fikk diagnosen hypothyreose (stoffskiftesykdom) i sommer. Mine FT4-prøver viser nå cirka 18. Går på en fast dose Levaxin. <br /><br />La på meg MYE før diagnosen. Har ikke gått ned noe etter at stoffskiftet er normalisert. Dette er litt rart, synes jeg. Er 172 cm høy og veier 82 kg. La på meg ti kilo på ett år. <br /><br />Er også diagnostisert med meget lavt progesteron, og har fått en krem som jeg begynte med for et par uker siden. Er veldig inaktiv. Hvor mye og hvor intensivt bør jeg trene tror du? Alternativene mine er svømming og gange. <br /><br />Vil et lavere kaloriinntak kunne påvirke stoffskiftet mitt negativt? Uansett må vel kroppen ha best av å komme ned på 65-70 kg.<br /><br />Er veldig slapp og lat, og synes det er tungt å motivere meg til å trene og spise riktig. Er det noe spesielt jeg bør tenke på meg tanke på diett og det jeg "lider av"?<br />Kvinne<br />

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her