Søtsakene ødelegger et ellers bra kosthold

Publisert: 2009-03-16 09:51

Jeg elsker ikke bare søtsaker, jeg er avhengig! Går ikke en dag uten at jeg dytter i meg noe søtt, og når man først har begynt er det i hvert fall vanskelig å stoppe. Dette er jo selvfølgelig blitt et problem nå som jeg ønsker å kvitte meg med noen kilo, men ikke minst for å få en sunnere livsstil. Er kjempe flink med både mat og trening, så det er søtsakene som ødelegger alt. Jeg prøver gang på gang å holde meg unna, men det går ikke. Og hvis jeg først klarer å slutte noen dager, ender det opp med at jeg sprekker og spiser enda mer enn jeg vanligvis ville gjort. Uansett, dette er et stort problem for meg. Føler at jeg vil ha kontroll over hva jeg putter i munnen, og ikke søtsaken over meg. Har du noen tips eller råd om hva jeg skal gjøre for å begrense godteriinntaket til lørdagskosen? Har forøvrig prøvd kromtabletter uten å lykkes. Alle tips mottas med stor takknemlighet.<br /><br />Marte

Skal du lykkes med å bli kvitt søtsuget kan det være lurt å begynne med å se på de øvrige måltidene i løpet av dagen. - Sørg for å spise frokost, lunsj og middag med 3-4 timers mellomrom slik at kroppen er fornøyd, og du ikke er sulten, råder lege Ina Wille.


Hei Marte!
Søtsug er noe mange sliter med. Hvis man spiser søtsaker hver dag blir man nærmest avhengig av det og kan få et ekstremt sug når man prøver å slutte.
Dersom du klarer å redusere sukkerinntaket til et minimum vil også søtsuget bli mindre etter 1-2 uker. Bestem deg for å kutte ut søtsaker på hverdagene og bruk frukt som erstatning. Da må du selvsagt la være å kjøpe inn søtsaker.
Kos deg med litt godis på lørdagen, uten å ta helt av. Det er nok vanskelig i starten og krever at du er svært bevisst, men etter en stund vil du kanskje få såpass god kontroll på dette at du kan ta en liten sjokoladebit på noen ukedager også, uten at du mister kontrollen.
Et stykke ned på ekspertsiden inne på vektklubb er det en artikkel jeg har skrevet, Når du fyser på noe godt, der kan du få flere tips!
Lykke til!
Vennlig hilsen Eli Anne Myrvoll Blomkvist
Les også legens råd ved søtsug

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her