Pilates ok for MS-tilstand?

Eli Anne Myrvoll, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert: 2009-02-05 12:07

Jeg lurer på om jeg kan klare å trene pilates da jeg har MS og dårlig balanse, og om den kanskje kan bli bedre med å trene pilates. <br /><br />Inger-tove


Hei Inger Tove!
Pilatestrening vil være veldig bra for deg. I pilates er det mange øvelser du kan gjøre liggende på rygg, på siden og på magen. Her har du god understøtte og da kreves det ikke så god balanse. Grader styrke på øvelsene og utslagene du gjør.
Via pilates når du kjernemuskulaturen, som er viktig for balanse og styrke generelt.
Det er viktig å trene mage, rygg og bekkenbunnsmuskulatur og det er mye det pilates går ut på. Gjør øvelser du kjenner du har kontroll på.
Det er absolutt en treningsform for deg og forhåpentligvis kan det gi deg bedre styrke og balanse. Så det er bare å starte opp, men begynn forsiktig og øk på etter at du kjenner hvordan kroppen responderer.
Lykke til!
Vennlig hilsen Trine Hattestad

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

MS og trening

MS og trening

Jeg har MS, og er noe dårlig til bens. Jeg prøver meg likevel med stavgang, men tempoet kan jeg ikke presse noe særlig, for det går fort utover synet og balansen. Finnes det en treningsform jeg kan kombinere med lett stavgang, der det ikke er krav om å bruke beina ute på gåtur? For eksempel, hvor mange situps må jeg ta før det gir noen virkning? <br /><br />Skulle gjerne hatt noen tips til styrkeøvelser som kan gjøres inne hjemme uten noe spesielt utstyr, der det ikke trenges en oppvarming eller aerobicøvelser.<br />Vennlig hilsen Monica

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her