Med seks ingredienser kan du lage denne godsaken uten hvitt sukker.

Sunnere søtsaker: Linda Stuhaugs snickersruter

Publisert: 2022-11-21 15:57

Har du lyst på et sunnere alternativ til sjokolade eller kaker? Da kan du teste matbloggerens favoritt!

Linda Stuhaug (28) er mest kjent for hjemmelaget mat og søte kaker, desserter og snacks der vanlig sukker er byttet ut med sukkererstatning eller tørket frukt, som for eksempel dadler.

– Hvis jeg får lyst på noe søtt, så er det hjemmelagede snickersruter som er favoritten, forteller Stuhaug til Vektklubb.

Hun har delt mange ulike snickersoppskrifter opp gjennom årene, men denne er desidert den mest populære, forteller hun.

– De lages med saftige dadler, nøttesmør og sukkerfri sjokolade. Det er fantastisk gode og utrolig enkle å lage!

Linda Stuhaugs snickersruter

Til cirka 45 biter

Bunnen:

  • 150 g salte peanøtter
  • 300 g saftige dadler (vekt uten stein)
  • 50 g havregryn
  • 3 ss kakao

Peanøttsmør-lag:

  • 150 g peanøttsmør
  • 75 g salte peanøtter

Sjokoladetopping:

  • 50 g valgfri mørk sjokolade
  • 1 ts kokosolje (kan sløyfast)

Slik gjør du det:

  1. Ha ingrediensene i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrede og klissete masse du kan forme mellom hendene.
  2. Trykk massen ned i en ildfast form på cirka 25 × 18 cm kledd med bakepapir. Tips: Bruk først hendene, deretter baksiden av en våt spiseskje.
  3. Fordel peanøttsmør over bunnen, dryss over peanøtter og trykk de ned i peanøttsmøret. Sett gjerne formen i fryseren i minst 30 minutt for at hun skal sette seg litt.
  4. Smelt sjokoladen, eventuelt med kokosolje om du har. Fordel over laget med peanøttsmør pluss peanøtter, gjerne med en pensel.
  5. Sett kjølig, del opp i bitar når sjokoladen har stivnet, og oppbevar i kjøleskap eller fryser. Snickersrutene står seg i månedsvis.

Tips:
Er bunnen din for tørr? Da har du enten ikke brukt saftige nok dadler eller ikke kjørt massen godt nok. Kjør massen lenger i foodprosessoren eller tilsett litt væske eller smeltet smør for å få han klissete.

Her kan du se næringsberegning av oppskriften (kun Vektklubb-medlemmer)

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her