Test av ferdig brokkolisalat: – Dressingen som er «problemet»
Å velge grønt tilbehør er utvilsomt sunt, men denne kan jeg lage bedre og billigere selv, er dommen til Vektklubbs matspaner.
Knasende og fargerik! Brokkolisalat er blitt et populært og sunt tilbehør til grillmat.
I forbindelse med en matspanertest av ferdig brokkolisalat, ville klinisk ernæringsfysiolog Eli Ann Myrvoll sammenligne smaken med en hjemmelaget variant.
Brokkolisalat er noe Eli Anne ofte lager og har ved siden av grillmat. Og når det gjelder grilling, som kanskje virker å være nordmenns favorittmåte å tilberede middag om sommeren, så er det en ypperlig anledning til å la tilbehehøret virkelig få skinne.
Her er det bare å kjøre på med salater, potetsalat, blomkålris, coleslaw eller bønnesalater.
Her er to versjoner av brokkolisalat. Den enkle med få ingredienser og en med litt mer godsaker som nøtter og tranebær.
Ingredienser til en salat som gir cirka 3 porsjoner. 1 porsjon (på cirka 130 gram) gir cirka 100 kcal.
Slik gjør du det:
Se næringsberegning av oppskriften
Ingredienser til en salat som gir cirka 3 porsjoner. 1 porsjon (på cirka 150 gram med helfet creme fraiche og olivenolje) gir cirka 260 kcal. Dersom du sløyfer olivenoljen og bytter creme fraiche med lettere (18 prosent fett) blir det cirka 185 kcal per porsjon.
Slik gjør du det:
Se næringsberegning av oppskriften
Sjekk også oppskrift fra Godt: Deilig brokkolisalat
Du kan nå betale med
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Å velge grønt tilbehør er utvilsomt sunt, men denne kan jeg lage bedre og billigere selv, er dommen til Vektklubbs matspaner.
Sommerens sunneste og mest smakfulle potetsalater lager du selv.
Det skal smake godt å velge sunt!
Her får du en smakebit på menyer og oppskrifter fra Vektklubb.
Det er størrelsen som teller, i alle fall når det kommer til kakestykker.
Ha biter av fisk, kjøtt eller ost sammen med grønnsaker og frukt på grillspyd. Det er magert, sunnere og veldig godt!