Bytt ut salatbladene med supersunn brokkoli!

Lett brokkolisalat: Matspanerens favoritt til grillmat

Publisert: 2023-06-23 15:16

Knasende og fargerik! Brokkolisalat er blitt et populært og sunt tilbehør til grillmat.

I forbindelse med en matspanertest av ferdig brokkolisalat, ville klinisk ernæringsfysiolog Eli Ann Myrvoll sammenligne smaken med en hjemmelaget variant.

Brokkolisalat er noe Eli Anne ofte lager og har ved siden av grillmat. Og når det gjelder grilling, som kanskje virker å være nordmenns favorittmåte å tilberede middag om sommeren, så er det en ypperlig anledning til å la tilbehehøret virkelig få skinne.

Her er det bare å kjøre på med salater, potetsalat, blomkålris, coleslaw eller bønnesalater.

Her er to versjoner av brokkolisalat. Den enkle med få ingredienser og en med litt mer godsaker som nøtter og tranebær.

Oppskrift på lett og rask brokkolisalat:

Enkel brokkolisalat.

Ingredienser til en salat som gir cirka 3 porsjoner. 1 porsjon (på cirka 130 gram) gir cirka 100 kcal.

  • 100 gram lett creme fraiche
  • 10 gram god smakseddik (for eksempel granatepleeddik eller mangoeddik)
  • en liten klype salt (mindre enn 1 gram)
  • en liten klype sukker (1-2 gram)
  • 0,5 rødløk (jeg brukte cirka 70 gram til denne salaten)
  • 0,5 brokkoli (jeg brukte cirka 200 gram til denne salaten)
Ingredienser til enkel brokkolisalat.

Slik gjør du det:

  1. Bland creme fraiche med eddik og smak til med ørlite salt og sukker.
  2. Hakk rødløk og brokkoli i små biter
  3. Rør alt sammen.

Se næringsberegning av oppskriften

Matspanerens brokkolisalat «med alt»:

Brokkolisalat med alt.

Ingredienser til en salat som gir cirka 3 porsjoner. 1 porsjon (på cirka 150 gram med helfet creme fraiche og olivenolje) gir cirka 260 kcal. Dersom du sløyfer olivenoljen og bytter creme fraiche med lettere (18 prosent fett) blir det cirka 185 kcal per porsjon.

  • 100 gram creme fraiche (kan byttes med lett creme fraiche)
  • 10 gram extra virgin olivenolje (kan sløyfes)
  • 10 gram god smakseddik (for eksempel granatepleeddik eller mangoeddik)
  • en liten klype salt (mindre enn 1 gram)
  • en liten klype sukker (1-2 gram)
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 brokkoli
  • 15 gram hasselnøtter
  • 15 gram valnøtter
  • 20 gram tørkede tranebær

Slik gjør du det:

  1. Bland creme fraiche med eddik og smak til med ørlite salt og sukker.
  2. Hakk rødløk og brokkoli i små biter og rør inn.
  3. Rør inn grovhakkede nøtter og tranebær.

Se næringsberegning av oppskriften

Sjekk også oppskrift fra Godt: Deilig brokkolisalat

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her