Dette kan være en passende middagsporsjon for mange.

Hvordan unngå å spise for mye til middag?

Publisert: 2023-01-05 13:00

Hvis du stadig kjenner at du blir ubehagelig stappmett etter middag, er det et tegn på at det kan være fornuftig å endre på noe.

Det mange kjenner seg igjen i, er å komme for sulten hjem fra jobb og ende opp med å spise alt for stor porsjon til middag.

Da kan det være lurt å enten gjøre lunsjen mer mettende, eller legge inn et mellommåltid mellom lunsj og middag.

Hvis du ikke er så skrubbsulten før du begynner å spise middag, så er det lettere å begrense mengde mat og porsjonsstørrelse.

Helt konkret kan det være å legge til en fettkilde til salaten til lunsj, for eksempel en oljebasert dressing, avokado eller nøtter, eller finne et smart lite måltid å spise mellom lunsj og middag.

Dersom dette mellommåltidet er næringsrikt og fyller på med næringsstoffer kroppen trenger, er det et pluss. Et smart mellommåltid kan for eksempel være gresk yoghurt, nøtter, frukt og grønt.

Smart mellommåltid.

Smartere mat og tidspunkt for mat før middag kan være med på å bryte mønsteret med for store middagporsjoner.

Det er også to andre faktorer som kan hjelpe mot å spise altfor stor middagsporsjon. Det ene er å være bevisst på sammensetning av mat på tallerkenen, og den andre er å spise sakte.

Sammensetningen på tallerkenen: Fyll på med en stor porsjon grønnsaker, da blir energitettheten i måltidet lavere og du kan faktisk spise en større porsjon uten at det blir for mye energi.

Spis sakte: Metthetssignalene tar tid før de rekker å virke. Er du blant de som sluker maten, så er det effektfullt å bevisst sette ned tempoet, tygge godt, spise saktere og stoppe å spise når du er mett.

Oppsummert:

  1. Unngå å være for sulten før middag
  2. Ha en stor andel grønnsaker i måltidet
  3. Ikke spis for fort, men nyt maten.

Lurer du på hvor mange kalorier det er i en vanlig kjøttkakemiddag? Det kan du finne i Vektklubbs kaloriberegnede oppskrift for kjøttkaker med ertestuing, brun saus og poteter (krever Vektklubb-medlemskap).

Vil du lese mer om helse, kosthold og vektnedgang, samt få en hel ukesmeny med sunn og god mat du kan spise og gå ned i vekt, er det nyeste Vektklubb-magasinet til salgs i butikker og kiosker, samt digitalt i VG-butikken.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her