Grethe (46): - Har kuttet ned på blodtrykksmedisin ved å legge om livsstil

Publisert: 2010-06-30 12:50

Jeg startet i januar på 88,5 kilo. Nå måtte noe gjøres! Tanke ble til handling og jeg meldte meg inn i Vektklubb for et år.

KOSTHOLDSOMLEGGING: Nå lager Grethe middag hver dag.

Den største overraskelsen var faktisk at jeg kunne så lite om mat!

Det var lærerikt med kaloritabell. Jeg har ikke fulgt menyene, men laget mange egne oppskrifter og lært mange triks ellers.
Jeg lager mat til familien hver dag. Derfor er det ikke alltid like lett å følge menyen, må lage noe som fenger alle.
Les: Spis mat du liker når du skal ned i vekt
Jeg har prøvd å følge mitt anbefalte kalorinivå sånn noen lunde. Det er kun brus som jeg har kuttet helt ut, og jammen går det kjempefint å leve uten. Det skulle "alle" gjøre.
Når det gjelder trening har jeg laget meg et eget treningsprogram. Har gått mye på ski i vinter. Etter en skulderoperasjon i starten på februar ble ski byttet ut med gåturer. Har ikke dreisen på jogging, får vondt i leggene synes jeg.
Da våren kom ble sykkelen tatt i bruk. Den har stått pent i garasjen i to år siden jeg kjøpte den, men i sommer har den fått "kjørt" seg. Jammen kommer man fort i form med sykling. Jeg kan nå sykle turer på fem til seks mil.
Les: Fra sofaslitere til evig mosjonister
Har slitt med høyt blodtrykk i mange år. Har nå i samarbeid med legen min kuttet ned på medisin for dette.
Dersom blodtrykket er like bra i slutten av august som det er i dag, skal jeg under nøye oppfølging kutte tablettene helt ut og se hvordan det går. Dette i seg selv er en STOR motivasjonsfaktor.
Les: Mat mot høyt blodtrykk
Det har vært til stor hjelp å lese andres erfaringer med Vektklubb for å få inspirasjon og trøst når det har buttet litt imot.
Har passet på å unne meg det jeg synes er godt i helgene, men ellers i uka har jeg prøvd å holde meg i skinnet.
Les: Dropp godbitene til hverdags, se her hvor mye du kan spare!
Ved ekstra inntak av kalorier har jeg prøvd å gå på ski eller sykle litt ekstra.
Ellers tar jeg sommerferie med dagbok og slanking nå. Har gått ned 15 kilo til nå. Det er seks til syv kilo igjen til målet er nådd.
Planen er å ta opp igjen loggføring i dagboken igjen ved skolestart. Har skrevet dagbok så og si hver dag fra 5.januar og til og med 15.juni. Fint verktøy!
Med vennlig hilsen Grethe (46)

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2013: Idar Torskangerpoll (43)

Kandidat til Vektklubbs kåring av Årets Medlem 2013: Idar Torskangerpoll (43)

- Min reise til bedre helse startet i 2010 da jeg fikk påvist høyt blodtrykk. Jeg var da en utrent 40-åring, overvektig, slapp og generelt i dårlig forfatning, og legen mente jeg hadde dårlige prognoser. Noe måtte gjøres. Så jeg startet med å gå turer, noe jeg ikke hadde gjort på mange år. Det var grusomt tungt i starten, men etterhvert ble det lettere og jeg kom så i gang med sykling og langrenn. Jeg fikk etterhvert en god rutine på trening. Det som sto igjen var vekten. Jeg var stor og tung, på det meste opp mot 110 kilo. Dette måtte endres.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her