Matspaneren: Lofotens grove fiskeburger

Publisert: 2012-05-02 11:43

Fastfood er også sunt, når du legger fisk mellom hamburgerbrødet. Endelig en fiskeburger med hele 80 prosent fisk.

Fiskeburger er en ypperlig løsning for å få inn flere fiskemiddager. Godt likt blant både store og små.

Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Endelig en fiskeburger med en imponerende andel fisk, hele 80 prosent. I tillegg får du en god porsjon omega 3 fettsyrer.

Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Fisk er sunt, og de fleste av oss burde spise atskillig mer fisk enn vi gjør. Fiskekaker, fiskeboller, fiskepinner og lignende er også fisk, og bedre å spise enn ingen fisk, men mange av disse produktene har dessverre en ganske så liten andel fisk i seg. Lofoten produkter har nå kommet med en ny type fiskeburgere med hele 80 prosent fisk. Så mye fisk i en fiskekake skal det godt gjøres å finne, såfremt du ikke lager dine egne fiskeburgere av fersk fisk, så dette er en god nyhet.

Å spise fisk som fiskeburgere med hamburgerbrød, salat og dressing er en enkel og god måte å få i seg mer fisk på som de fleste liker. Jeg baker ofte egne hamburgerbrød med litt grovt mel i, men hadde ikke flere i fryseren så denne gangen ble det kjøpte, fine hamburgerbrød. Ikke like sunt, men med salat og litt dressing ble det likevel et greit sammensatt måltid.

De grove fiskeburgerne falt i smak hos alle tre familiemedlemmene. Du kjenner virkelig at disse har mye god fisk i seg. Burgerne består av en blanding av hyse, ørret, kvitlaks og kveite. Med til sammen 23 prosent ørret og kveite inneholder burgerne også litt av de sunne omega 3 fettsyrene, men andel omega 3 fettsyrer er ikke spesifisert på pakningen. Sunne er de uansett, i tillegg til at de smaker godt og er svært anvendelige, for eksempel som burgere, eller med tilbehør som stekt løk, hjemmelaget potetmos og salat. Disse kommer jeg til å kjøpe flere ganger!

Fiskeburgerne er dyrere enn andre fiskeburgere og fiskekaker, kiloprisen er på cirka 150 kroner, men med en såpass høy andel fisk så er det kanskje ikke så ille likevel. Du kan imidlertid få billigere fiskeburgere med like høy, eller høyere, andel fisk, men da må du kjøpe fiskefilet på tilbud og lage de selv.

Pris: Én pakke med fire fiskeburgere, totalt 500 gram, koster cirka 75 kroner.

Næringsinnhold:

Én fiskeburger veier cirka 125 gram og gir dermed 135 kcal.

Som servert på bilde med hamburgerbrød, salat og dressing gir en burger cirka 400 kcal.

Sammenliknet med andre fiskeprodukter:

Energiinnholdet er oppgitt per 100 gram vare.

  • Fiskeburger med ost og bacon (Lofoten) inneholder 50 % fisk og gir 145 kcal.
  • Fiskeburger med sei og purreløk (Lofoten) inneholder 54 % fisk og gir116 kcal.
  • Villaksburger med dill (Matmesteren) inneholder 70 % laks og gir 135 kcal.
  • Fiskeburger med ost og bacon (Sjarken) inneholder 57 % fisk og gir 139 kcal.
  • Fiskeburger av sei (Sjarken) inneholder 70 % fisk og gir 134 kcal.
  • Lakseburger (Sjarken) inneholder 70 % fisk og gir 151 kcal.
  • Fiskeburger av hyse og laks (Jacobs utvalgte) inneholder 79 % fisk og gir 120 kcal
  • Fiskekarbonader, steinbit og hvitløk (Lofoten) inneholder 44 % fisk og gir 123 kcal.
  • Fiskekarbonader (Matmesteren) inneholder 43 % fisk og gir 127 kcal.
  • Fiskekarbonader av sei (Fiskemannen) inneholder 53 % fisk og gir 80 kcal.

Les hvilke flere matvarer vår matspaner har testet her.
Har du tips til matspaneren? Send oss en mail her

Annonse

Få en sunnere livsstil med Vektklubb!

Nå får du Vektklubb-medlemskap i 6 måneder for kun 99,- per måned. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

17 timer

40minutter

41 sekunder

Du kan nå betale med

*Ordinær pris for 6 måneders medlemskap er 199,- per måned. Etter bindingstiden fornyes samtlige medlemskap til ordinær pris frem til oppsigelse.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2021 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her