Disse er perfekte å ha med på tur, i matpakken eller som et mellommåltid.

Tine Sundførs grove scones med eplemos

Publisert: 2021-02-15 19:51

Vil du bake noe sunt og godt som ikke tar for lang tid er grove scones noe for deg!

Det er lite som slår duften av ferst bakst, og når det attpåtil er sunt og fullt av næringsstoffer er det bare å gjøre som klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør; bak grove scones.

– Jeg er veldig glad i å bake og har min helt egen spesialoppskrift på verdens beste grove scones som jeg pleier å ha i fryseren. Disse sconesen baker jeg med grovt mel, yoghurt naturell blandet med hjemmelagede eplemos fra eplene i hagen, rosiner, biter av tørket aprikos og hasselnøtter. De er fantastisk gode og fantastisk mettende, fortalte Sundfør i Vektklubbs spalte Min sunne hverdag.

BAKEGLAD: Klinisk ernæringsfysiolog Tine Mejlbo Sundfør er kjent for sitt brennende engasjement rundt mat og helse og lever etter mantraet at sunnhet og nytelse kan kombineres.

Oppskriften deler hun med Vektklubbs lesere, men forteller også at det ikke er nødvendig å følge denne slavisk. Dersom du ikke har hjemmelaget eplemos kan du kjøpe eple- og pæresyltetøy uten sukker, eller bruke overmodne bananer.

– Og bruk gjerne opp rester, oppfordrer Sundfør.

For eksempel kan lettrømmerester fra fredagstacoen erstatte yoghurt, eller du kan bruke andre typer nøtter, tørket frukt eller meltyper.

Oppskrift på grove scones med eplemos

Siden scones bakes med bakepulver trenger de ikke heve. Der er mye tid spart.

Til 10–12 stk. trenger du:

6 dl sammalt hvete, fin
2 dl havregryn
4 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 liten klype salt
1 dl rosiner
10–12 tørkede aprikos, klippes i biter
250 g hasselnøttkjerner
3 dl yoghurt naturell
3 dl eplemos (evt. sukkerfritt syltetøy)
1 dl melk
2 ss rapsolje

Slik gjør du det:

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.

Bland sammen yoghurt, eplemos, melk og rapsolje i en annen bolle og hell det over det tørre og bland godt.

Bruk en sleiv og fordel deigen i 10–12 like store «klumper». Sconesene steks på 220 grader i cirkca 12–15 minutter eller til de er gylne.

Nydelige som de er, og ekstra gode med litt lettmargaring og brunost!

Dersom oppskriften gir 12 scones vil en stykk inneholde cirka 400 kcal. Kaloriinnholdet kan senkes ved å justere litt ned på mengden nøtter. Nøtter er energirike og full av nyttige næringsstoffer, og vil derfor bidra til god metthetsfølelse. Disse sconesene vil også være 100 prosent fullkorn og fulle av fiber som også gir langvarig metthet.

Matspaneren har testet: Protein- og fibermel

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her