Linn-Maria har gått ned ni kilo

Vektklubb
Publisert: 2011-10-20 13:51

Hun opplever at livet er blitt lettere etter at hun klarte å gå ned i vekt. Tidligere slet hun blant annet med at hun ofte følte seg stappmett og oppblåst i magen. Les hva hun skriver i et brev til redaksjonen:

FØR OG ETTER: Bildet til venstre viser Linn-Maria våren 2010. Hun gikk ned to kilo på egenhånd før hun meldte seg inn i Vektklubb.no i april 2011 og tok av ytterligere ni kilo. Se så flott hun er!

Foto: privat

"Jeg meldte meg inn i Vektklubb.no fordi jeg følte jeg hadde noen ekstra kilo som jeg ville ha bort, og ville gjerne lære meg litt mer om kosthold og om de forskjellige matvarene. Hadde hørt av ei venninne som var inne på Vektklubb selv, at man hadde sin egen dagbok der man tastet inn alt man spiste, og at man fikk regnet ut hvor mange kalorier man fikk i seg, og at når man førte inn eventuell trening så ble det trukket fra på kaloriene.

ETTER: Nå spiser Linn-Maria rolig og stopper når hun er passe mett. Most blomkål er blitt en favoritt som middagstilbehør.

Foto: Mariell Holmvik

Dette syntes jeg hørtes veldig spennende ut og tenkte at det kunne være en lur måte å klare å komme seg ned i vekt. Når man har bedre kontroll og blir mer klar over hva man faktisk putter i seg gjennom dagen. Ikke bare på kaloriene, men på mengden også.

Jeg meldte meg inn i april og veide 67 kilo (er 163 cm høy), da hadde jeg allerede gått ned to kilo siden jul. I dag veier jeg 58 kilo og er strålende fornøyd, og føler at mye er takket være vektklubb.

Jeg fant fort ut at jeg hele tiden har spist altfor mye. Jeg har lært meg å drikke mer vann og spise rolig, slik at jeg merker når jeg begynner å bli passe mett og så stopper jeg.

Når jeg begynte å spise på denne måten førte det til at jeg ble sulten igjen etter kortere tid, og spiste naturligvis oftere, men da med sunne små porsjoner av noe til mellommåltid.

Jeg har trent zumba og jogget veldig mye i sommer. Har pushet meg selv hardt fordi motivasjonen var på topp, jeg skulle klare det. Og så var det så artig når det nærmet seg mandag og jeg kunne gå på vekten og se at jeg ble lettere, for så å kunne taste det inn på den ukentlige mandagsveiingen.

Vil du dele dine erfaringer med andre medlemmer?Send oss en mail her

Jeg har også prøvd å unngå karbohydrater så mye som mulig, men har ikke vært hysterisk, har unnet meg en softis i ny og ne. Og om jeg har vært i selskap, så har jeg tatt meg et lite kakestykke. Følte at jeg kunne det, siden jeg trente så mye som jeg gjorde.

Pasta, ris og poteter ble ikke spist, kokte meg heller blomkål og moste til stuing og serverte til all slags mat der man egentlig bruker poteter. Det fungerte veldig fint, datteren min liker det veldig godt også.

Opplegget mitt fra tidligere var å trene zumba, men for så å "ødelegge det” ved å spise for mye til middag, kanskje ta en kjeks eller to mens middagen sto på kok, og kanskje noen etterpå også. I tillegg til at jeg spiste for fort. Da merket jeg etter jeg var ferdig med å spise at jeg hadde spist altfor mye. Det var jo like irriterende hver gang, for jeg visste jo at man må spise rolig. Det klarte jeg ikke å ta hensyn til når jeg var så sulten, og hadde laget en så god middag at jeg måtte bare få den fort i meg.

ETTER: - Det har vært lett å slutte med godteri, skriver Linn-Maria, fordi gleden ved å spise en sjokoladebit varer kun de få sekundene du har smaken i munnen. Mens gleden ved å ha klart å gå ned i vekt er langvarig.

Foto: Mariell Holmvik

Godteri har vært lett å slutte med. Jeg har en enkel tankevekker for å slutte med godteri for å kunne gå ned i vekt; tenk deg at du tar en sjokoladebit. Du spiser den og du har en deilig smak i munnen de sekundene det tar å tygge den, pluss en liten stund etter at du har svelget den, og så er det borte. Og du har fått i deg kalorier, pluss at det er meget sannsynlig at du tar enda en sjokoladebit, fordi du vil ha en kortvarig glede av denne deilige smaken igjen. Men, om du lar være å spise den og fortsetter å være flink til å tenke sunt, så har du en langvarig glede av å ha klart å gått ned i vekt. Og du føler deg så mye bedre med deg selv!

Det som er vanskelig med å ha gått ned så mye i vekt, er at man trenger masse nye klær, og det blir dyrt! Man skulle nesten mottatt støtte til de som går så mye ned i vekt, så de får seg en ny garderobe.

Helsen min er blitt bedre i forhold til at jeg, før jeg gikk ned i vekt, alltid følte meg stappfull i magen og i tarmsystemet. Var mye oppblåst og det var ikke godt. Det var et stort problem. Nå for tiden kjenner jeg at jeg faktisk har en bunn i magesekken. Den rumler faktisk mellom hver gang jeg spiser nå. Jeg har tenkt over rumlingen, og det er faktisk ikke ofte at den har gjort det, før jeg startet på dette.

Jeg har også mer energi på jobben. Jeg har en jobb der jeg går veldig mye. Jobber som trafikkbetjent, så jeg er ute og går i oppoverbakker og kan være ute å gå i 2,5 time før det er pause, så det er viktig for meg å kunne klare å gjøre dette uten å slite seg gjennom en hel arbeidsdag.

Jeg synes Vektklubb.no har vært veldig nyttig for meg, og har anbefalt det for andre!

Med vennlig hilsen Linn-Maria (30)"

Les flere rapporter fra medlemmene her

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her