Slanking ved Cipramil og Truxal

Publisert: 2009-01-20 15:12

Jeg går ikke ned i vekt tross mye trening og fokus på kosthold. Trener minst tre ganger i uken. Er 168 cm høy og 90 kilo. BMI på 32,1. Jeg bruker Cipramil mot depresjoner og Truxal mot søvnproblemer. Er det disse medisinene som gjør at jeg ikke går ned i vekt? Har vært overvektig i 20 år. <br /><br />Jan-Erik

Hei Jan-Erik!
Det er ikke disse medisinene som gjør at du er overvektig. Hvis du har veid 90 kilo de siste tyve årene synes jeg ikke du skal forsøke å slanke deg. Det er svært vanskelig å holde vekten nede og hvis du ikke er psykisk frisk, vil du få problemer.
Det er kjempe fint at du trener og lever sunt, du vil jo kunne fortsette med dette og samtidig veie 90 kilo. Kroppen din vil langsomt få mer muskler og mindre fett og det er bra. Du vil kunne gå noe ned i vekt også etter hvert, men jeg synes ikke du skal ha fokuset på det.
Når man sliter med psykiske vanskeligheter bør man heller fokusere på å trene hver dag, gjøre noe som gjør en glad hver dag og skal man gjøre noe mer med kosten kan man holde seg unna fett og sukker og ellers spise vanlig mat. Dette er et mye viktigere mål enn det å veie 80 kilo.
Du gjør allerede mye for at du skal få en bedre helse, medisinene dine har ikke gjort deg overvektig selv om de kan gi deg litt bedre matlyst.
Stå på videre Jan-Erik!


Mvh Ina Wille.

.

Redaksjonen tilføyer:

Cipramil er et legemiddel mot depresjoner. Cipramil tilhører en gruppe legemidler som kalles SSRIer (selektive serotoninreopptakshemmere) og virker inn på overføringen av signalsubstanser i hjernen som er forstyrret ved bl.a. depresjoner og angst. Øker den naturlige mengden av signalsubstansen serotonin i hjernen.

Cipramil er godkjent til bruk hos voksne til behandling og forebygging av depresjoner, og til behandling av panikkangst og tvangslidelse.

Truxal er et legemiddel som demper angst og uro (antipsykotika). Truxal har en dempende effekt på hjernen og virker av den grunn bl.a. mot angst, tvangstanker, uro og spenning.

Truxal brukes ved angst, uro og søvnforstyrrelser. Understøttende behandling ved avvenning av alkohol- og stoffmisbruk. Ved akutte og kroniske tilfeller av alvorlige sinnslidelser (psykoser). Søvnforstyrrelser ved psykiatriske lidelser.

Kilde: Felleskatalogen AS og godkjent av Statens legemiddelverk.

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Sovemedisin og vekt

Sovemedisin og vekt

Tidligere idrettsjente (nå 45 år). Har i mange år vært avhengig av sovemedisin <a href="http://www.felleskatalogen.no/pasientutgave/?mainpage=/pasientutgave/show.do%3Ffilename%3D/content/pkv/Z/Zopiclone_Actavis_84496/89831.html">Zopiclone</a> senere år også <a href="http://www.felleskatalogen.no/felleskatalogen/?mainpage=/felleskatalogen/show.do%3Ffilename%3D/content/preparat-register/S/Sobril_Pfizer_84243.html"> Sobril</a> og <a href="http://www.felleskatalogen.no/pasientutgave/?mainpage=/pasientutgave/show.do%3Ffilename%3D/content/pkv/P/Pinex+Forte%252CPinex+Major_Actavis_84065/89068.html"> Pinex Forte</a>.<br /><br />Har i sommer vært til avrusning i fire uker, samt seks uker på motivasjonsavdeling. (Helt rusfri i ettertid).<br /><br />Har aldri hatt vekt problemer tidligere. Gått fra cirka 63 kilo til 75 siden i sommer. Tross høyt aktivitetsnivå, trening tre til fire dager i uken, sliter jeg med å gå ned. Hvor mye av tablettene kan være årsak til dette? PS! Ingen planer å begynne med dem igjen, selv om jeg skulle veid 100 kilo.<br />Hilsen Line<br /><br /><br />

Opp i vekt av Nobligan Retard?

Opp i vekt av Nobligan Retard?

Etter at jeg måtte øke dosen min med Nobligan Retard (tar 150 mg.x 2 daglig) for smerter, så har vekten min økt. Jeg tar også Pranolol. Kan disse medisinene gjøre at jeg ikke får gått ned i vekt? Har fulgt vektklubb.nos kalorianbefaling til punkt å prikke, men ingen reduksjon. Jeg trener ikke, for det orker jeg ikke etter en lang dag på jobb som sykepleier. Når jeg kommer hjem så verker jeg veldig i muskler og ledd, og for ikke å måtte ta enda mere smertestillende så slapper jeg av under ett teppe. Vil så gjerne ned i vekt.<br />Hilsen fra Allis

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her