Grov vegetar-pizza
En sunnere variant med grovere bunn og full av gode grønnsaker.
Jørgine Vasstrand er personen bak bloggen funkygine.com, der hun skriver om trening, familie, mat og reise. Hun er de siste årene blitt en kjent profil på sosiale medier med nesten 300.000 følgere på Instagram og en stor blogg. Hun driver blant annet med workshop i egenvektstrening og partnertrening sammen med Lasse Tufte.
Spelt er mer hardfør enn hvete. Den er mer nøysom og klarer seg bedre på mindre næring. Derfor er spelten godt egnet til økologisk dyrking. Dessuten har spelt et høyere proteininnhold enn vanlig hvete. Det påstås også at spelt har høyere innhold av sporstoffene magnesium, sink, jern og kobber. Spelt regnes derfor som en sunnere kornsort enn hveten, og har på grunn av dette blitt mer populært de siste årene. Her er Vasstrands egne oppskrift på ferske speltrundstykker.
Les mer her: Speltmel eller hvetemel?
Du trenger:
700 g sammalt speltmel
300 g sammalt hvetemel finmalt
1 ts salt
5 ½ dl vann
1 ½ dl appelsinjuice
3 ss nøytral olje
1 pk gjær
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen enten for hånd eller med kjøkkenmaskin. Dekk bakebollen med et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse i ca. 30-40 minutter
2. Del deigen i 16 like store emner og trill hvert emne til et rundstykke som du legger på en stekeplate med bakepapir.
3. Dekk rundstykkene med et klede, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Pensle rundstykkene sammenvispet egg. Bruk en saks til å klippe et kryss i toppen.
Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca. 8 til 10 minutter. Avkjøl på rist.
Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.
Du kan nå betale med
*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.
En sunnere variant med grovere bunn og full av gode grønnsaker.
Få ting slår rykende ferskt brød eller knekkebrød til frokostbordet. Her er fire oppskrifter på deilige brød og knekkebrød.
Ukens siste hverdag avsluttes med sunnere pizza og en økt som trener hele kroppen på kun syv minutter. Her er dagens mat og treningsplan, tar du utfordringen?
Det finnes andre måter å gjøre baksten mer protein- og fiberrik, men dette melet er et helt greit produkt med gode bakeegenskaper, skriver Vektklubbs matspaner om den nye melblandingen fra Møllerens.
Med litt grovere mel i gjærbaksten får du både helsegevinst og metthetsfølelse med på kjøpet. Her er triksene for å unngå at deigen blir for kompakt.
Søtpotet er elsket av mange, og det er ypperlig å bruke i bakst.