FØR OG ETTER: Charlotte Brekke har endret livsstilen i eget tempo. Hun startet høsten 2017 da hun opplevde at vekten hadde stagnert etter to barnefødsler. Våren 2019 nådde hun målet sitt!
FØR OG ETTER: Charlotte Brekke har endret livsstilen i eget tempo. Hun startet høsten 2017 da hun opplevde at vekten hadde stagnert etter to barnefødsler. Våren 2019 nådde hun målet sitt! Foto: Privat.

Charlotte gikk ned 20 kilo: – Vært viktig at det er en livsstilsendring

Maiken Svendsen
Publisert: 2019-05-10 12:05

Charlotte Brekke har satt mindre delmål og tatt pauser i slankingen underveis. På den måten har hun lagt om livsstilen, og funnet frem til sin varige endring. 

Charlotte Brekke (33) forteller at hun gikk opp en del i vekt i den siste svangerskapspermisjonen sin, og ønsket å gå ned noe av det igjen.

– Jeg meldte meg inn i Vektklubb for å få et trygt opplegg jeg kunne følge med oppskrifter og registrering, forteller hun.

33-åringen forteller at hun alltid har likt å leve sunt, men at hun med Vektklubb har lært å lage mer mat fra bunnen.

– Det var nok mer halvfabrikata før, også har jeg kuttet ut sjokoladen her og der, sier hun.

Hun understreker at hun fortsatt koser seg innimellom, men at hun ofte heller velger å kose seg med frukt. Vektreisen har gitt Brekke en ny interesse for hva maten kan gjøre med kroppen, helsen og psyken. Nå velger hun renere råvarer, og har kuttet ned på sukkerholdige matvarer, forklarer hun.

– Jeg blir en bedre utgave, er mer tålmodig og har mer energi rett og slett, sier hun.

Charlotte forteller at hun tidligere har slitt med spiseforstyrrelser, men at hun hadde vært helt frisk i 11 år da hun startet i Vektklubb. Nå har hun begynt å kose seg og nyte maten.

– Spesielt med min bakgrunn er det fint at mat kan være en venn, sier hun.

Silje: Har gått ned over 30 kilo - og holdt vekten

– Dette er en livsstilsendring og ikke en diettgreie

NÅ: - Jeg er så glad for at jeg startet denne reisen og gjorde det på min måte og i mitt tempo. Sluttet å sammenligne meg med andre, men i stedet sammenligne meg med meg selv og mine små og store mål på veien. Og ikke minst; fokus på helsegevinsten, sier Charlotte. Bildet er tatt nå etter hun nådde målet sitt om å gå ned 20 kilo.
NÅ: - Jeg er så glad for at jeg startet denne reisen og gjorde det på min måte og i mitt tempo. Sluttet å sammenligne meg med andre, men i stedet sammenligne meg med meg selv og mine små og store mål på veien. Og ikke minst; fokus på helsegevinsten, sier Charlotte. Bildet er tatt nå etter hun nådde målet sitt om å gå ned 20 kilo. Foto: Privat

Hun syns selv at hun ikke har ofret så mye i kostholdet, men gjort noen små bytter her og der. Brekke er også opptatt av at hele familien kan spise den samme maten.

– Jeg ønsker ikke drive med noe slanking foran barna, og de har ikke merket noe annet enn at jeg er gladere, forteller hun.

– Det er viktig at barna får leve med et normalt og sunt kosthold, og ikke vokser opp med en mor på dietter, legger hun til.

Firebarnsmoren er opptatt av å heller snakke om hva riktig mat kan gjøre med kroppen, og at det er kroppens byggeklosser.

33-åringen har vært bevisst på å lytte til kroppen, og bruke god tid. Hun forteller at det til tider har vært tøft å se vekten stagnere.

– Det gjør den jo innimellom selv om jeg har fulgt opplegget, men jeg har erfart at det løsner etter hvert. Jeg må bare stole på opplegget, og følge det, så løsner det hver gang, forteller hun.

De gangene hun har følt at hun har trengt pauser i vektreduksjonen har hun tatt det.

– Da har jeg byttet vektprogram til stabil profil, så har jeg holdt vekten og spist litt mer. Så har jeg startet på nytt når jeg er klar, forklarer hun.

– Det har vært viktig at dette er en livsstilsendring og ikke en diettgreie, understreker hun.

ANNONSE: Få hjelp til å holde din nye, lavere vekt med Stabil Profil

TRENINGSGLEDE: Charlotte Brekke har blitt glad i å trene gjennom livsstilsendringen. Hun merker spesielt godt helsefordelene med mer energi, mer muskler og bedre humør. Bildet er tatt oktober 2018, -15 kilo.
TRENINGSGLEDE: Charlotte Brekke har blitt glad i å trene gjennom livsstilsendringen. Hun merker spesielt godt helsefordelene med mer energi, mer muskler og bedre humør. Bildet er tatt oktober 2018, -15 kilo. Foto: Privat.

Fokuserte på helsegevinsten

Da hun meldte seg inn i Vektklubb satt hun seg ikke et mål om 20 kilo på ett og et halvt år, men startet med å skulle gå ned fem kilo. Så tok hun en pause i noen måneder før hun gikk ned noen kilo til. Slik har hun delt opp vektreduksjonen hele veien.

– Det var viktig å kjenne på at jeg ikke gapte over for store tall over for lang tid. På den måten fikk jeg mestringsfølelse over å nå delmålene mine, sier hun.

– Det har vært viktig å kjenne at jeg kunne klare dette og samtidig ha kontroll på en fornuftig og sunn måte.

I periodene hvor vekten har stagnert har hun opplevd at det løsner lettere etter en periode på programmet hvor hun skal holde vekten.

– Og alt ikke handler om disse vekttallene. Vi er så mye mer enn det tallet, slår hun fast.

Hun understreker at det er helsegevinsten hun har fokusert på.

– Det er en helhet dette, utdyper hun.

– Det gir livsglede og helse, og det er så mye mer enn bare vekten, sier hun.

Gunn Kristin gikk ned 25 kilo: – Alt sitter i hodet

Funnet treningsglede

EGEN FREMGANG: - Altfor mange går inn døra på treningssenteret og sammenligner seg med andre, det er trist. Vi er alle forskjellige, med forskjellig utgangspunkt og bakgrunn. Jeg har selv vært der, sammenlignet meg med andre som kanskje har trent hele livet, forteller Charlotte Brekke. Bildet er tatt i november 2018, -17 kilo.
EGEN FREMGANG: - Altfor mange går inn døra på treningssenteret og sammenligner seg med andre, det er trist. Vi er alle forskjellige, med forskjellig utgangspunkt og bakgrunn. Jeg har selv vært der, sammenlignet meg med andre som kanskje har trent hele livet, forteller Charlotte Brekke. Bildet er tatt i november 2018, -17 kilo. Foto: Privat

I tillegg har hun funnet treningsgleden, og trener nå fire til fem ganger i uken. Da går det i saltimer på treningsstudio, styrketrening med vekter og løping.

– Jeg leste en gang en lege som sa at hadde trening vært i pilleform hadde alle tatt det, og det er jeg så enig i. Jeg har fire barn og hektiske dager, så på trening får jeg ventilert og finner ny energi, sier hun.

Nå har hun satt seg et mål om å delta i et kortere triatlon i august. Da skal hun svømme 300 meter, sykle 24 kilometer og løpe i fem kilometer.

– Jeg har trent lenge, og ønsket å ha noe konkret å jobbe mot annet enn bare treningsgleden og helsegevinstene i seg selv, forteller hun.

Charlotte tror det er viktig for motivasjonen å ha nye mål i tiden fremover.

– Jeg ønsker å finne mestringsfølelse, og vil få til og prestere bra. Jeg kjenner jeg har et behov for å gjøre min greie, og gjøre noe kun for meg selv, utdyper hun.

Hennes fremste tips til andre som ønsker å legge om livsstilen er:

– Det er de små grepene som kan gjøre en stor forskjell.

ANNONSE: Ønsker du å endre livsstilen din? Bli medlem av Vektklubb (kommersiell lenke)

Les også:

Beate gikk ned 35 kilo: – Veldig stolt av jobben jeg har gjort

Mari gikk ned 10 kilo i mammapermisjonen

Thorleiv ble lurt av svigermors badevekt

Slik danner du vaner som varer (saken er åpen for medlemmer)

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her