PUST INN OG UT: Yoga er, og forblir, en av årets store treningstrender.
PUST INN OG UT: Yoga er, og forblir, en av årets store treningstrender. Foto: Thomas Nilsson VG

De mest populære treningsformene i høst

Felicia Alvsing
Publisert: 2016-09-23 12:47

Trening med egen kroppsvekt og yoga topper trendlisten hos norske treningssenter.

Blant årets største treningstrender på verdensbasis har vi sett bærbar teknologi som skrittellere, smartklokker og pulsmålere, Online Training og kampsporttrening som MMA og boksing.

Her til lands har yoga har vært en av årets heteste treningstrender. Mange av årets store trender holder seg også utover høsten.

Hos SATS ELIXIA har de i år sett en tendens til at medlemmene velger mer spesialisert trening som styrke og bevegelighet med egen kroppsvekt og da også yoga. Den trenden tror de vil fortsette.

– Yoga gir deg tid til å «lade opp» og gir energi fremfor å bruke den opp. Det er tydelig et behov i dagens samfunn, sier Randi Christensen, ansvarlig for gruppetrening hos SATS ELIXIA, og fortsetter:

– Flere av våre medlemmer er også mer opptatt av helse enn ytre verdier som store muskler, og trener derfor med egen kroppsvekt for å få en sterk og smidig, og ikke minst funksjonell kropp.

POPULÆR PRAKSIS: Yoga finner ikke ulike former, men det generelle målet er fysisk og mental sunnhet. Derfor er man opptatt av pusteøvelser i tillegg til å styrke kroppen.
POPULÆR PRAKSIS: Yoga finner ikke ulike former, men det generelle målet er fysisk og mental sunnhet. Derfor er man opptatt av pusteøvelser i tillegg til å styrke kroppen. Foto: Frode Hansen VG

Trening i tidsklemma

En annen fremadstormende trend er ifølge henne Online Training.

– Online Training er tilgjengelig hvor som helst og når som helst. Hjemme i din egen stue, eller ta med treningen på ferie. Tilgjengeligheten gjør at mange flere får tid til trening så ofte som de ønsker.

Så du denne? En halvtime trening er nok!

PT-ansvarlig i SATS ELIXIA, Atle Arntzen, sier til Vektklubb at de også på PT-fronten ser tydelige trender.

– Vektløfting og baseløft, spesielt for jenter, multisport og hinderløyper som «Toughest» og Calisthenics er i vinden hos oss. Sistnevnte er en type trening som gjøres uten bruk av maskiner, vekter eller andre apparater. Det blir derfor en mer lekende og funksjonell bevegelsesform der naturlige øvelser og bevegelser med både høy og lav vanskelighetsgrad gjennomføres, gjerne med innslag av gymnasitiske momenter. Hovedmålet er å øke styrke og kondisjon hos utøverne, i tillegg til økt fleksibilitet.

Les også: Øvelsene du faktisk tar deg tid til å gjøre

FUNKER INNE OG UTE: Løping blir ifølge Fresh Fitness mer og mer populært. Senest 17. september deltok nesten 20.000 i Oslo Maraton.
FUNKER INNE OG UTE: Løping blir ifølge Fresh Fitness mer og mer populært. Senest 17. september deltok nesten 20.000 i Oslo Maraton. Foto: Helge Mikalsen VG

Lav terskel

I Fresh Fitness ser de at funksjonell styrketrening, kroppsøvelser og løping har blitt mer populært.

– Løping blir mer og mer populært, sannsynligvis mye grunnet mange arrangementer med relativt lav terskel for å delta, og der målet kun er å vinne over seg selv, sier administrerende direktør Paal Hansem til Vektklubb.

På gruppetreningsfronten er yoga blant de mest populære, også hos Fresh Fitness.

– Denne treningsformen øker til tross for at den har vært på markedet i flere år. Yoga er en motvekt til dagens samfunn, og en time som kan gi deg et lite friminutt fra hverdagen, og alle krav om å være «på» hele tiden, sier gruppetreningsansvarlig Ingvild Landrø.

I tillegg til yoga er også de effektive treningsøktene på 30-45 minutter som CXWORX og BODYPUMP populære timer.

Les også: Øvelsene som er best for forbrenningen

I Vektklubb.no får du hjelp til å balansere energiinntak og energiforbruk, slik at du kan lykkes med vektreduksjon og å holde vekten stabil etter vektnedgangen.

Kalorikontroll overalt? Last ned Vektklubb-appen i App Store eller i Google Play

Les også:

Få en sterk overkropp helt uten vekter

Slik bør du trene magen etter fødsel

Slik kan du trene opp viljestyrken

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her