Dagboken i Vektklubb

Publisert: 2011-12-01 14:52

Slik bruker du den!

Ved å føre dagbok over hva du spiser og mosjonerer får du en direkte oversikt på om du holder det kalorinivå som anbefales for deg.

Du velger selv hvordan du vil bruke dagboken. Du kan legge inn maten etter hvert måltid, på forhånd eller en gang om dagen. Finn en løsning som fungerer best i din hverdag.

Uavhengig av hvor mye du kan eller vil trene så kan du ha nytte av dagboken for å spise riktig mengde energi for deg.

Legg til mat i dagboken:

 1. Gå til Dagbok. Søk opp matvarer i søkeruten, eller klikk deg fram via taggene, for eksempel «Ofte brukt» som finnes under søkeruten. Det vil dukke opp relevante forslag umiddelbart etter at du begynner å skrive i søkeruten.
 2. Når du finner det du vil legge til, klikk på navnet eller plusstegnet.
 3. I «boblen» som dukker opp velger du først måltidskategori, deretter mengde og enhet. Trykk på «Legg til».

Nå vil du se maten under det måltidet du har valgt, samt kaloriinnholdet. Du kan også får mer informasjon ved å klikke på matvarens navn.

Legge til favoritter:

For raskere å få fram dine vanligste matvarer, oppskrifter og treningsformer kan du lagre dem som favoritter i dagboken. Det gjør du gjennom å klikke på det lille stjernesymbolet du får fram til høyre på linjen til den respektive matvare eller treningsform i søkeresultatet.

Du finner de merkede matvarer/oppskrifter igjen i listen Favorittmatvarer eller Favorittoppskrifter, listet ut under matvarekategoriene i dagboken.

Du kan også hurtigregistrere matvarer du har loggført tidligere ved å klikke på pluss-ikonet. Da legges samme mengde som du loggførte tidligere til i dagboken.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Menyforslag:

Finner du under seksjonen Mat. Ukemenyen er et forslag på hva du kan spise. Noen medlemmer følger den til punkt og prikke, noen velger ut favoritter og visse anvender den ikke i det hele tatt og gjør bare egne valg.

For å få fram en oppskrift klikker du på den respektive rettens navn.

Du har fått en meny rettet mot en kategori, for eksempel 1300–1700 kcal, mens du samtidig har fått anbefalt et eksakt kaloriinnhold du skal forholde deg til.

Så for å treffe på dette, må du kanskje justere litt på inntaket i forhold til menyforslaget. Dette holder du kontroll på med å være nøye med å føre dagbok.

Legg til menyforlagets retter i dagboken:

 1. Gå til din Menyforslag.
 2. Huk av i rutene lengst ute til høyre på linjen, for de rettene du har spist.
 3. Klikk på knappen «Legg til valgt mat i dagboken» som ligger nederst på linjen for hver menydag.

Det du har spist fra ukemenyen legges nå til i dagboken. Du kan også merke matvarer og oppskrifter som du finner i menyforslaget som favoritter ved å klikke på stjernesymbolet.

Legg til mat fra tidligere:

Mat du har loggført i dagboken tidligere kan du enkelt hente frem igjen ved å klikke på knappen «Legg til mat fra tidligere». Denne knappen finner du under den grønne søkeruten.

 1. Gårsdagens matvarer er det første som dukker opp. Om du vil velge en annen dato, klikker du på kalendersymbolet.
 2. Huk av den eller de matvarene du vil legge til.
 3. Velg måltidskategori.
 4. Klikk «Legg til»

Legg til trening:

På samme måte som du loggfører mat, kan du loggføre trening i dagboken. Bytt fanen fra Måltider til Trening (over kalorioversikten).

 1. Søk på aktivitetsformen du vil legge til i den lilla søkeruten. Det vil dukke opp relevante forslag umiddelbart etter at du begynner å skrive i søkeruten. Om du ikke finner den treningsformen du har bedrevet kan du velge noe som likner.
 2. Når du finner det du vil legge til, klikk på plusstegnet eller aktivitetens navn.
 3. I boblen som dukker opp plotter du inn varighet på aktiviteten. Trykk på Lagre.

Nå vil du se aktivitetsformen under «Aktivitet», det kommer også til å stå hvor mange kalorier du har forbrent.

Kalorier forbrukt ved trening tas ikke med i regnskapet som minuskalorier. Dette fordi flere studier viser at det er vanlig å underrapportere hvor mye vi spiser, samt overvurdere effekten av trening. Regnestykket kan derfor bli skjevt, men dersom du trener mye, kan du ha behov for men energi. Vurder dette selv og spis litt mer om du trenger det, for å ha nok energi i hverdagen.

Vekt og mål:

Vekten din legger du inn hver uke. Du kan selv velge hvilken dag du veier deg, men systemet lagrer den inn på mandagens dato.

Midjemålet legger du inn en gang i måneden og da på en bestemt dag. Det er samme påminnelse for dette, som det er for ukentlige veiingen, men da hver fjerde mandag.

For å endre eller tilføye din vekt, dine mål for midje, overarm, hofte, lår eller bryst går du inn i dagboken og blar tilbake til datoen da du la inn vekten du vil endre. Klikk så på Blyant-symbolet og legg inn riktig vekt.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

 • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her