Mindre mage uten å bli for tynn

Publisert: 2009-06-17 16:22

Jeg har nå klart å nå målet mitt på fire kilo, men tenker å gå ned noe til. Jeg synes fortsatt jeg har mye magefett og slapp mage og lurer på hva jeg kan gjøre for å bli kvitt fettet og stramme opp? Jeg vil ikke gå med så mye mer, for da blir jeg for tynn.<br />Hva skal til?<br />Med hilsen Anita

Øverste bilde er demonstrasjon av sit-ups. Nedover ser du rygghev, firfotsstående diagonalløft, planken og båten.


Hei Anita! I utgangspunktet minkes magefettet ved generell vektreduksjon. Og vektreduksjon oppnår du ved å kombinere kondisjon, styrke og sunt kosthold i rette mengder. Men dersom du ikke ønsker å gå ned for mye totalt sett, kan du jo konsentrere deg om øke styrebiten i opplegget ditt, og fokusere på mage og rygg en periode, og se om kun det gir deg de resultatene du ønsker.
Da ville jeg gjort øvelser både for indre og ytre muskulatur, samt for rette og skrå muskelgrupper, både statisk og dynamisk, for mage og rygg.
Forslag til program: Sit-ups, rette og skrå. Opp og ned, men også noen hvor du holder posisjonen i den tyngste delen av øvelsen. Liggende rygghev. Samme som over. Nedsenk. Ligg på ryggen med bena opp i taket og korsryggen godt plantet i underlaget. Sen bena forsiktig ned motgulvet og rolig opp igjen. Snu så snart du merker at det er vanskelig å ha korsryggen i underlaget. Firfotsstående diagonalløft. Løft høyre arm opp og frem i vannrett linke, samtidig som venstre ben løftes på samme måte. Bytt side. Opp og ned, men også noen hvor du holder posisjonen i den tyngste delen av øvelsen. Planken Båten
Se gjerne ulike styrkesaker med bilder under MOSJON. God trening! Trine Bækkevar

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her