Toro ferdige supper for én person: Matspaneren: Indisk linsesuppe og spansk tomatsuppe

Publisert: 2012-04-19 16:09

Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Toro kommer stadig med fristende og lettvinte nyheter. De har nå kommet med tre spiseklare supper beregnet på en person, som kun behøver varmes i 3-4 minutter i mikrobølgeovn før servering. Suppene finner du der du finner vanlige posesupper. De finnes som nevnt i tre varianter: Indisk linsesuppe med kokosmelk, bambusskudd og koriander, Spansk tomatsuppe med hvite bønner, mais og spisskummen, samt Ungarsk gulasjsuppe med tomat, oksekjøtt og løk. Jeg har prøvd de to første og er begeistret.

Den første jeg prøvde var Indisk linsesuppe. Denne er fyldig og har en spennende smak av blant annet kokosmelk, spisskummen og koriander som gir en asiatisk smaksopplevelse. Veldig god, denne kommer jeg til å kjøpe flere ganger når jeg behøver et raskt lite måltid! Suppen er nokså mettende, men jeg synes porsjonen blir litt knapp til å kalles en fullverdig middag. Med et grovt rundstykke til er derimot singelmiddagen i boks.

Indisk linsesuppe

Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Noen dager senere smakte jeg den spanske tomatsuppen. Også denne var fyldig og hadde en godt krydret smak av blant annet tomat, hvitløk og spisskummen. Jeg likte også denne suppen, men tror jeg kommer til å kjøpe den indiske linsesuppen foran denne ved senere anledninger. Jeg er nemlig svak for den asiatiske tvisten med kokos og koriander.

Den spanske tomatsuppen har færrest kalorier og minst fett, mens den indiske linsesuppen har mer kalorier, proteiner og fett, og er nok dermed også en tanke mer mettende som måltid. Begge suppene er imidlertid kalorifattige som et eget måltid. Den ungarske gulasjsuppen som jeg ikke har testet er den mest kalorifattige av de tre.

Hvis jeg skal sette fingeren på noe som er negativt så må det være at jeg synes suppene er for salte for min gane (og for salte i forhold til anbefalinger for daglig inntak av salt), noe som gjerne er en gjenganger når det gjelder ferdigmat. En porsjon suppe tilfører cirka halvparten av det som er anbefalt som daglig inntak av salt. Dersom man spiser ferdigmat veldig ofte så vil saltinntaket bli høyere enn ønsket.

Pris: cirka 25-30 kroner per porsjon suppe à 4 dl.

Næringsinnhold per 100 gram:

Indisk linsesuppe:

- Én porsjon indisk linsesuppe gir 288 kcal.

.

Spansk tomatsuppe.

Foto: Eli Anne Myrvoll Blomkvist

Spansk tomatsuppe:

- Én porsjon spansk tomatsuppe gir 215 kcal.

.

Ungarsk gulasjsuppe:

- Én porsjon gulasjsuppe gir 168 kcal.

.

Sammenliknet med andre ferdigsupper per porsjon på 4 dl/400 gram:

  • Organic creamy tomato soup (Knorr) gir 200 kcal.
  • Tomatsuppe med paprika og basilikum (Knorr) gir 260 kcal.
  • Gulasjsuppe med oksekjøtt og rød paprika (Knorr) gir 368 kcal.

Her kan du se alle matvarer vår matspaner har testet.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Du kan nå betale med

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her