Nybakte scones smaker nydelig alene eller med pålegg på.

Enkle fiberrike scones på 1–2–3

Publisert: 2020-03-31 12:50

Scones er noe av det aller enkleste du kan bake. Deigen trenger verken å eltes, heves eller rulles ut i små stykker. Så på en liten halvtime kan du ha rykende ferske scones klare til å spises!

– Det beste med disse sconsene er at de er går raskt å lage, gir masse god næring og smaken passer for hele familien, sier klinisk ernæringsfysiolog Astrid Pedersen bak Smakfull Helse.

– Scones er perfekt til helgefrokosten, men passer også til matpakka eller som tilbehør til suppe, foreslår Pedersen som deler oppskriften med Vektklubbs lesere.

ANNONSE: Sjekk når du kan nå din idealvekt med Vektklubb

Slik blir scones sunnere

Tradisjonelle scones bakt på siktet hvetemel og smør vil gi omtrent 270 kcal per 100 gram. Denne oppskriften gir kun 162 kcal per 100 gram, fordi smøret er byttet ut med kesam. I tillegg til at kesam er magert og proteinrikt, gjør det baksten saftig.

– Alle pålegg passer til sconesene, men for en søtere variant er det perfekt med rørte jordbær, tipser Pedersen.

Prøv også: Grove proteinvafler uten sukker

Helsedirektoratet anbefaler at man spiser grove kornprodukter hver dag, og vi bør få i oss tilsammen 70–90 gram fullkorn. Disse grove sconsene vil fylle fire skraverte felt på grovhetsskalaen, da de er 100 prosent grove.

Oppskrift på fiberrike scones

– Scones er både lett å lage, går relativt raskt uten hevetid og smaker helt nydelig, sier klinisk ernæringsfysiolog Astrid Pedersen.

Til 8 porsjoner (77 gram), 125 kcal per porsjon:

1 boks (300 g) mager kesam
2,5 dl havremel
2–2,5 dl sammalt hvete finmalt
1 dl lettmelk
1 ts bakepulver
1 krm salt

Slik gjør du det: Bland alle ingrediensene til en deig. Havremel kan også lages ved å male havregryn i en blender.
Deigen blir noe klissete. Juster konsistens med sammalt hvetemel hvis den blir for klissete. Den skal kunne holde formen.
Form deigen til en rund scones, eventuelt to mindre, som du flater litt ut på et bakepapir. Skjær i deigen slik at det blir et mønster som kan brytes når den er stekt.

Stekes på over- og undervarme 200 grader i 15-20 minutter.

Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)

Annonse

Kickstart 2023 med Vektklubb!

Nå får du 30 % rabatt på alle våre medlemskap. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og ukentlige menyforslag utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer. I tillegg får du inspirerende artikler som motiverer til en sunn livsstil. Bli medlem i dag!

Siste sjanse! Bestill før:

0dager

18 timer

0minutter

43 sekunder

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe til ordinær pris etter bindingsperioden. Ordinær pris for 3 md: 249 kr/ md, ordinær pris for 6 md: 199 kr/ md, ordinær pris for 12 md: 149 kr/ md. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her