Utrolig god oppskrift på vegetarburger
Denne oppskriften gir en smakfull bønne- og valnøttburger med god konsistens og masse nyttige næringsstoffer.
Scones er noe av det aller enkleste du kan bake. Deigen trenger verken å eltes, heves eller rulles ut i små stykker. Så på en liten halvtime kan du ha rykende ferske scones klare til å spises!
– Det beste med disse sconsene er at de er går raskt å lage, gir masse god næring og smaken passer for hele familien, sier klinisk ernæringsfysiolog Astrid Pedersen bak Smakfull Helse.
– Scones er perfekt til helgefrokosten, men passer også til matpakka eller som tilbehør til suppe, foreslår Pedersen som deler oppskriften med Vektklubbs lesere.
ANNONSE: Sjekk når du kan nå din idealvekt med Vektklubb
Tradisjonelle scones bakt på siktet hvetemel og smør vil gi omtrent 270 kcal per 100 gram. Denne oppskriften gir kun 162 kcal per 100 gram, fordi smøret er byttet ut med kesam. I tillegg til at kesam er magert og proteinrikt, gjør det baksten saftig.
– Alle pålegg passer til sconesene, men for en søtere variant er det perfekt med rørte jordbær, tipser Pedersen.
Prøv også: Grove proteinvafler uten sukker
Helsedirektoratet anbefaler at man spiser grove kornprodukter hver dag, og vi bør få i oss tilsammen 70–90 gram fullkorn. Disse grove sconsene vil fylle fire skraverte felt på grovhetsskalaen, da de er 100 prosent grove.
Til 8 porsjoner (77 gram), 125 kcal per porsjon:
1 boks (300 g) mager kesam
2,5 dl havremel
2–2,5 dl sammalt hvete finmalt
1 dl lettmelk
1 ts bakepulver
1 krm salt
Slik gjør du det: Bland alle ingrediensene til en deig. Havremel kan også lages ved å male havregryn i en blender.
Deigen blir noe klissete. Juster konsistens med sammalt hvetemel hvis den blir for klissete. Den skal kunne holde formen.
Form deigen til en rund scones, eventuelt to mindre, som du flater litt ut på et bakepapir. Skjær i deigen slik at det blir et mønster som kan brytes når den er stekt.
Stekes på over- og undervarme 200 grader i 15-20 minutter.
Lagre oppskrift som favoritt (kun VK-medlemmer)
*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.
Denne oppskriften gir en smakfull bønne- og valnøttburger med god konsistens og masse nyttige næringsstoffer.
Derfor er det lurt å ha kesam i kjøleskapet når du vil ned i vekt.
Bytt ut konfekten med disse sjokoladekulene og spar kalorier!
Har du rester av poteter etter middag? Bak et brød, da vel!
Det finnes andre måter å gjøre baksten mer protein- og fiberrik, men dette melet er et helt greit produkt med gode bakeegenskaper, skriver Vektklubbs matspaner om den nye melblandingen fra Møllerens.
Vil du bake noe sunt og godt som ikke tar for lang tid er grove scones noe for deg!