KJAPT OG LETT: En Early bird bircher mueali er en lett og sunn start på dagen. Men den metter ikke like mye som en full frokost.

Matspaneren: Liten, sunn start på dagen

Publisert: 2016-11-16 13:40

Den nye frokostyoghurten fra Synnøve Finden passer for de som ikke er kjempesultne på morgenen, eller for deg som trenger et lite og lett mellommåltid.

MATSPANER: Ernæringsfysiolog Eli Anne Myrvoll Blomkvist tester nye matprodukter for Vektklubb.

Vi har vel alle i blant behov for et raskt mellommåltid på farten. Noen av oss har kanskje også for vane å stikke innom butikken på vei til jobb for å kjøpe noe smått til frokost fordi vi ikke rakk, ikke prioriterte eller ikke hadde lyst på frokost hjemme. Da er det bra at det finnes mange kjappe småmåltider i kjøledisken. Synnøve Finden har nå kommet med en ny variant blant disse kjappe, små måltidene, nemlig Early Bird.

Innhold:
Early bird er rett og slett yoghurt med frukt og korn, ferdig blandet i et lite porsjonsbeger med skje. Den består av 60 prosent yoghurt, 17-21 prosent frukt eller bær og 5 prosent korn i form av havre, hvete og rug. I tillegg er det tilsatt søtning i form av sukker og eplejuicekonsentrat som til sammen utgjør rundt 5 prosent. Begeret inneholder totalt 180 gram yoghurt, frukt og musli.

Hvordan smaker det?
Det er vel ingen overraskelse at det smaker som yoghurt, korn og frukt, men siden dette er blandet på forhånd så er kornblandingen myk. Det gjør at konsistensen minner mer om litt tynn grøt enn om den yoghurten med musli som du lager deg selv på kjøkkenbenken. Tyggemotstanden er altså mindre. Men for all del, jeg liker grøt jeg, så dette kan funke når man har det travelt og må innom butikken for å kjøpe noe kjapt og enkelt. Jeg har smakt to ulike varianter, med jordbær og eple. De lagde vel ikke akkurat fest i munnen, men begge var helt greie og passe søte i smaken.

Hvor sunt er det?
Innholdet av tilsatt sukker er på cirka 5 prosent, hvorav omtrent halvparten kommer fra fruktjuicekonsentrat og resten er vanlig hvitt sukker. Dette mener jeg er et akseptabelt sukkerinnhold i denne typen produkter. Fettinnholdet er relativt lavt på mindre enn 2,5 prosent hvor rett over halvparten er mettet fett. Proteininnholdet er nokså lavt, lavere enn i mange andre yoghurtprodukter, og den lille mengden med korn bidrar dessverre med lite fiber, så totalt sett vil du nok ikke være mett så veldig lenge av denne lille porsjonen. Men det er kanskje heller ikke meningen.

Early bird er en relativt sunn, men liten, start på dagen for de som av ulike grunner ikke får spist frokost før de går ut døra hjemmefra. For meg som verdsetter frokosten som et av dagens både viktigste og beste måltider er ikke dette et alternativ jeg kommer til å velge, jeg kommer til å fortsette å dekke bordet med brød eller knekkebrød, pålegg og kaffe. Men for de som ikke har noe særlig matlyst på morgenen, de som plutselig fikk det veldig travelt, eller de som rett og slett ikke vil prioritere tid til en skikkelig frokost, så kan Early bird yoghurt med frukt og korn fungere godt som et lite påfyll. Det er ikke sikkert den holder sulten borte helt til lunsj, men du får i alle fall opp blodsukkeret såpass at du klarer ta fatt på de første av dagens arbeidsoppgaver.

Næringsinnhold per 100 gram vare:

Earlybird eple

Energi: 89 kcal

Protein: 3,4 gram

Fett: 2,4 gram, hvorav 1,4 gram mettet fett

Karbohydrat: 12,6 gram

En porsjon av 180 gram gir 160 kalorier.

Earlybird jordbær

Energi: 80 kcal

Protein: 3,3 gram

Fett: 2,2 gram, hvorav 1,3 gram mettet fett

Karbohydrat: 10,7 gram

En porsjon av 180 gram gir 144 kalorier.

Earlybird mango

Energi: 82 kcal

Protein: 3,2 gram

Fett: 2,3 gram, hvorav 1,4 gram mettet fett

Karbohydrat: 11,2 gram

En porsjon av 180 gram gir 148 kalorier.

Annonse

Bli medlem av Vektklubb

Personlig vektprogram, kaloridagbok og kaloriberegnede oppskrifter.

Sammenlignet med lignende produkter

Synnøve Finden gresk yoghurt og granola: 118 kcal, 2,4 gram fett, 18,5 gram karbohydrat, 5,4 gram protein og 0,54 gram fiber. Tilsatt sukker 11 prosent. Et beger à 165 gram gir 195 kcal.

TINE 14 gresk yoghurt vanilje med granola: 124 kcal, 2,7 gram fett, 13 gram karbohydrat, 9,2 gram protein og 3 gram kostfiber. 5 prosent tilsatt sukker. Et beger à 165 gram gir 205 kcal.

Go’ morgen zero bringebæryoghurt med musli: 104 kcal, 4,3 gram fett, 11 gram karbohydrat, 4,6 gram protein. Uten tilsatt sukker, inneholder søtstoff. Et beger à 190 gram gir 198 kcal.

Q-meierienes skogsbærskyr med musli: 101 kcal, 0,5 gram fett, 13 gram karbohydrat, 10 gram protein, 2,2 gram kostfiber. 4 prosent tilsatt sukker. Et beger à 170 gram gir 171 kcal.

Gå ned i vekt på den sunne måten!

  • strex

*Medlemskapet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp.

Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her