Ett fett hvor fort du løper

Publisert: 2010-05-20 15:03

Skal du gå ned i vekt er det ett fett for forbrenningen om du løper 5 kilometer på 20 eller 30 minutter. Det er distansen du løper som avgjør.

Skal du gå ned en kilo vekt ved å løpe raskt må du totalt løpe i 7 timer og 25 minutter hvis du er kvinne. Bildet viser deltagere fra Sentrumsløpet.

INTET HOKUS POKUS: Det finnes ingen spesifikk trening som gjør at du går mer ned i vekt. Det eneste som teller er at du må forbrenne flere kalorier enn du tar inn, sier professor Jostein Hallén ved Norges Idrettshøyskole.

MANGE GOLFRUNDER: For pasjonerte golfere er det kanskje en god nyhet at du må spille i rundt 18 timer for å gå ned en kilo. Det kan gi gode unnskyldninger for å ta enda en runde.

POPULÆRT: Stavgang er blitt en anerkjent måte å trene på. F.v. fagkonsulent Hilde Solvang, Øystein Hildeskor og Connie Hansen fra Norges mosjons- og bedriftsidrettsforbund.

Av Egil Svendsby

Annonse

Få et sunnere år med Vektklubb!

Nå får du Vektklubb-medlemskap i 12 måneder for kun 99,- per måned. Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Ordinær pris for 12 måneders medlemskap er 149,- per måned. Etter bindingstiden fornyes samtlige medlemskap til ordinær pris frem til oppsigelse.

  • strex
Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her