Flytende næringspulver

Publisert: 2008-12-23 09:43

Har flere kollegaer som faster, eller drikker flytende næringspulver. Etter fire dager cirka er de over i ketose (sier de selv), og det er en veldig effektiv tilstand i forhold til forbrenning og vektreduksjon, stemmer det? Er det også riktig at det ikke vil ha effekt annet enn om man "faster" en sjelden gang? Hva er sjelden?<br />Fra Vibeke


Hei Vibeke!
Pulverkurer gir et hurtig vekttap fordi kaloriinntaket er svært lavt (600-700 kcal), men vi anbefaler ikke slike hurtige slankekurer fordi man mister mye muskelmasse og det er svært lett å gå opp i vekt igjen etterpå.
I overvektsbehandling bruker vi av og til pulverkurer for de pasienter som behøver en rask vektreduksjon i forkant av en operasjon. Vi bruker også av og til pulverkur som en hurtig start på en livsstilsendring for de som er svært overvektige. Da benytter vi pulver i 4-6 uker mens vi følger opp og gir råd om kosthold og mosjon som de skal følge etter endt pulverkur.
Til folk flest anbefaler vi ikke pulverkurer, men en gradvis livsstilsendring som skal vare livet ut. Det er ingen snarveier til en ny og bedre livsstil, men det krever fokus og bevissthet rundt kostholdsvaner og mosjon. Jeg vil anbefale deg å følge rådene du får i Vektklubb i stedet for å gå på kortsiktige slankekurer. Sannsynligvis vil du kunne peke nese til kollegene dine om ett år fordi de har gått opp i vekt igjen mens du klarer å holde din nye livsstil. Lykke til!
Vennlig hilsen Eli Anne M. Blomkvist.

Annonse

Gå ned i vekt på den sunne måten!

Med Vektklubb får du et personlig vektprogram, kaloridagbok for mat og trening, kaloriberegnede oppskrifter og artikler som motiverer til en sunn livsstil.

Du kan nå betale med

*Samtlige medlemskap fortsetter å løpe etter valgt innmeldingsperiode. Medlemskapet løper inntil du selv sier det opp.

  • strex

Flere artikler

Ødelagt av slankekurer?

Ødelagt av slankekurer?

Jeg er en kvinne på 47 år. Har alltid vært overvektig og har "slanket" meg mer eller mindre hele livet. Har gått ned 8-12 kilo 8-9 ganger. Etter at jeg fikk konstatert lavt stoffskifte for 12 år siden har jeg kun gått ned så mye én gang.<br /><br />Nå er jeg i gang igjen ved hjelp av Vektklubb.no, men denne gangen blir det altså ingen kur men livstilsendring. Jeg er aktiv, spiser mange måltider og er sjelden over anbefalt nivå. Men det går veldig sakte nedover. Skeier jeg ut en helg er jeg tilbake til samme vekt som to uker før. Har gått ned 6 kilo på 16 uker! Det er noe, men lite over så lang tid. <br /><br />Spiser mye frukt, magert pålegg og kun grovt knekkebrød. Ikke så mye grønnsaker for magen fungere dårlig med det. Har prøvd benefiber og linfrø. Drikker 3-5 liter vann per dag. <br /><br />Hva skal jeg gjøre for å få magen til å fungere, og hvordan skal jeg få vekten til å gå litt fortere ned? Jeg vil ikke gi opp, men jeg lurer på om jeg har ødelagt meg sjøl på utallige kurer som ikke har vært varig. Eller er det kun alder og lavt stoffskifte som er årsaken?<br /><br />Mvh hildur60

Vektklubb er en tjeneste eid av VG
Ansv. redaktør og adm. direktør: Gard Steiro
Nyhetsredaktør: Tora Bakke Håndlykken
Utviklingsredaktør: Øyvind Brenne
Redaktør Feature/VG+: Jane Throndsen
Politisk redaktør: Hanne Skartveit
Her finner du #vgvektklubb
Ansvarlig journalist: Elisabeth Stigum
Kopiering av materiale fra VG og Vektklubb for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.
© 2022 Verdens Gang AS
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her
Vektklubb er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her